Μια ιστορία από τους ρωμαϊκούς χρόνους θα σας αφηγηθώ τώρα, λέει ο Βηματοδότης, λίγο-πολύ γνωστή σε όλους, που λέει ότι το πλήθος ήταν παθιασμένο με τις μονομαχίες στην αρένα. Μάλιστα, όσοι μαχητές δίσταζαν, τους χτυπούσαν με μαστίγια. Ηταν τέτοια η δίψα για αίμα που ο ρωμαίος πολιτικός Σενέκας έγραψε ότι στη διάρκεια ενός διαλείμματος έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Και τώρα, λίγη ανθρωποσφαγή για να μην πάει χαμένη η ώρα»!

Αυτό μου θύμισε έμπειρος πολιτικός που έζησε και το «βρώμικο ’89» και ζει και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ. Η εκτίμηση όλων στη Βουλή είναι ότι η πολιτικοποίηση της ποινικής ζωής (και όχι το αντίθετο) βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Μαξίμου πιστεύει ότι, όπως και το 2012 η υπόθεση του Ακη «φούσκωσε τα πανιά» του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα μπορεί να γυρίσει το σε βάρος του κλίμα.
«Ο Γιάννος είναι μόνον η αρχή. Ετοιμαστείτε και για άλλες χειροπέδες» έλεγε προχθές στο καφενείο της Βουλής υπουργός της κυβέρνησης που θυμίζει το πλήθος της Ρώμης κατά τη διάρκεια της μονομαχίας στην αρένα. Ο Τσίπρας το πήρε απόφαση. Θα πάει, μόλις βρει την ευκαιρία, σε εκλογές ποντάροντας στο σίριαλ «Γιάννος Παπαντωνίου» και σε όσα άλλα προκύψουν από υποθέσεις που είναι ανοιχτές και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Το «δόγμα Πολάκη» (όπως το ονομάζει η αντιπολίτευση) έχει κατά τη ΝΔ μπει σε εφαρμογή και στοχεύει στη δημιουργία μιας κατάστασης όπου από τη μία θα υπάρχουν οι «αδιάφθοροι» και από την άλλη το «παλαιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα». Οπως όμως θυμίζει ο ίδιος έμπειρος πολιτικός: «Πρόσεξε. Γιατί όταν σκάβεις πολλούς λάκκους, κάποια στιγμή πέφτεις και εσύ μέσα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο