Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ρελαντί η ΑΕΚ (4-0)

Στο ρελαντί η ΑΕΚ (4-0)

Η Ένωση επικράτησε εύκολα του Άρη με τον Πόνσε να πετυχαίνει δύο γκολ. Μπογέ και Λιβάγια βρήκαν επίσης δίχτυα

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει μια εύκολη νίκη επί του Άρη με 4-0, εκμεταλλευόμενη την αποτελεσματικότητα των επιθετικών της. Η Ένωση μπορεί να μην έβγαλε πολλές φάσεις στην εστία του Άρη, ωστόσο οι τρεις επιθετικοί της (Πόνσε, Λιβάγια και Μπογέ) ήταν κάτι παραπάνω από… αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Πόνσε πέτυχε δύο γκολ για την Ένωση, ενώ δίχτυα βρήκαν και ο Λιβάγια με τον Μπογέ στο άδειο ΟΑΚΑ.

Αλλαγές από Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, προχωρώντας σε φρεσκάρισμα των Κιτρινόμαυρων μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στην Μπάγερν. Έτσι, ο Μπογέ βρήκε χώρο στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά, ενώ στην ενδεκάδα επανήλθε και ο Άλεφ ο οποίος ξεκίνησε αντί του Σιμόες στο πλευρό του Γαλανόπουλου. Νέα πρόσωπα ωστόσο υπήρχαν και στην αμυντική γραμμή, εκεί όπου ο προπονητής του Δικεφάλου διαφοροποίησε το αμυντικό του δίδυμο, τοποθετώντας τους Τσόσιτς και Οικονόμου στην καρδιά των μετόπισθεν.

Το γρήγορο γκολ του Μπογέ

Η ΑΕΚ έβγαλε φρεσκάδα στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα, καταφέρνοντας μάλιστα σε αυτό το διάστημα να βρει και ένα γκολ. Με τον Μπογέ, να κάνει ένα εντυπωσιακό σλάλομ στο 5’ και να βάζει τους Κιτρινόμαυρους σε θέση οδηγού στο ματς. Αυτό το γκολ έδωσε μια ώθηση στην Ένωση που πίεσε τον Άρη και για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ που θα δημιουργούσε νέες συνθήκες για την εξέλιξη του αγώνα. Όμως η κεφαλιά του Πόνσε στο 8’ βρήκε απάντηση από τον Κουέστα, που αποσόβησε τον κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους και τους έδωσε το έναυσμα για να αντιδράσουν.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης προσέγγισε το ματς με διαφορετικό τρόπο. Η ομάδα του Ερέρα πίεσε την ΑΕΚ και την περιόρισε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Ενώ σε κάθε ευκαιρία, έδειχνε ικανός να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Μάλιστα, στο 26’ ο Γκάμα βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως σημάδεψε άστοχα. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του επιθετικού του Άρη και δώδεκα λεπτά μετά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την ΑΕΚ δηλαδή να βάζει τον Άρη στην περιοχή του και να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Στο 56’ ήταν η σειρά του έτερου Αργεντινού, Έκι Πόνσε, να αναλάβει δράση. Ο φορ της Ένωσης με μια καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γκάλο έκανε το 2-0 και έκοψε τα φτερά των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Δικεφάλου για να φτάσει στην ισοφάριση.

«Καθάρισε» ο Πόνσε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με την ΑΕΚ δηλαδή να βάζει τον Άρη στην περιοχή του και να σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Στο 56’ ήταν η σειρά του έτερου Αργεντινού, Έκι Πόνσε, να βρει δίχτυα. Ο φορ της Ένωσης με μια καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γκάλο έκανε το 2-0 και έκοψε τα φτερά των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Δικεφάλου για να φτάσει στην ισοφάριση. Όλα είχαν κριθεί και η Ένωση πέτυχε το 3-0 πάλι με τον Πόνσε στο 68′ ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Λιβάγια στο 72′.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ (75’ Γιαννιώτας), Γκάλο, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπογέ (86’ Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67’ Μάνταλος)

Αρης (Π. Ερέρα, 4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76’ Σόουζα), Μπάσα, Μαβράϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Ντιγκινί (76’ Ναζλίδης), Κολάσο (67’ Γιουνές), Γκαρσία, Γκάμα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024