Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρωτιά του Μήτρογλου στα σουτ και η απρόσμενη κορυφή του Κριστιάνο

Η πρωτιά του Μήτρογλου στα σουτ και η απρόσμενη κορυφή του Κριστιάνο

ο CIES Football Observator παρουσίασε την έρευνά του για τους κορυφαίους του Top5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, χωρίζοντάς τους σε επτά τομείς. Η πρωτιά του Μήτρογλου στην κατηγορία των σουτ και η απρόσμενη κορυφή του Κριστιάνο Ρονάλντο

Μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή στατιστική υπηρεσία CIES Football Observator, η οποία αφορά στους ποδοσφαιριστές που έχουν την καλύτερη απόδοση μέχρι στιγμής στη σεζόν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρισμένους σε επτά διαφορετικούς τομείς και δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Οι τομείς είναι οι εξής: γενική απόδοση, μονομαχίες, κλεψίματα, μεταβιβάσεις, ατομικές ενέργειες, δημιουργία ευκαιριών, σουτ.

Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τόσο με ποσότητα όσο με ποιότητα. Για παράδειγμα, το ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι και δίχως πίεση, είναι σαφώς ποιοτικότερη ευκαιρία απ’ όσο δέκα σουτ από τα 30 μέτρα. Αυτό που υποστηρίζει το CIES είναι πως έχει αναπτύξει μία ειδική προσέγγιση για να κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών, βασιζόμενη στα στατιστικά που της παρέχονται από την υπηρεσία Opta.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δύο κατηγορίες που προαναφέραμε, οι παίκτες χωρίζονται σε εκείνους που έχουν αγωνιστεί κάτω από 450′ τη φετινή σεζόν και σε αυτούς που έχουν πατήσει χορτάρι για περισσότερα από 450′. Ούτως ή άλλως, τα στατιστικά που λαμβάνονται υπόψη και για τους «άνω των 450’» αφορούν στα τελευταία 1000′ που έχουν αγωνιστεί.

Μεταξύ όλων αυτών των ποδοσφαιριστών, υπάρχει και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου της Μαρσέιγ, ο οποίος κατατάσσεται πρώτος στο πρωτάθλημα της Ligue 1 στον τομέα των σουτ, στην κατηγορία των «κάτω των 450’».

Πολυτιμότερος παίκτης στην Ισπανία είναι ο Λιονέλ Μέσι, στην Αγγλία ο Σέρχιο Αγκουέρο, στη Γερμανία ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και στην Ιταλία ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παρά το μέτριο ξεκίνημα του Πορτογάλου με τη φανέλα της Γιουβέντους. Ο Νεϊμαρ της Παρί Σεν-Ζερμέν είναι κορυφαίος στη Γαλλία, τονίζοντας μάλιστα πως αναδεικνύεται και κορυφαίος γενικότερα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Κορυφαίος σε μονομαχίες είναι ο Ερίκ Λαπόρτ της Μάντσετσερ Σίτι, σε κλεψίματα ο Ετιέν Καπουέ της Γουότφορντ, σε μεταβιβάσεις ο Ζορζίνιο της Τσέλσι, σε ατομικές ενέργειες και παράλληλα δημιουργία ευκαιριών ο Νεϊμάρ (εξ ου και οι λόγοι που αναδείχθηκε κορυφαίος) και σε σουτ ο Ρονάλντο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024