Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ οι κάτοικοί του

Αφγανιστάν: Περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ οι κάτοικοί του

Αποθαρρυμένοι από τον πόλεμο στη χώρα τους που δεν τελειώνει ποτέ, οι Αφγανοί είναι πλέον περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ, δείχνει αμερικανική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες, Παρασκευή, στη δημοσιότητα

Οι Αφγανοί, οι οποίοι έχουν αποθαρρυνθεί από τον πόλεμο στη χώρα τους που δεν τελειώνει ποτέ, είναι πλέον περισσότερο απαισιόδοξοι από ποτέ, δείχνει αμερικανική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν χθες, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Το δίκτυο Gallup τούς ρώτησε πώς βλέπουν τη ζωή τους έπειτα από πέντε χρόνια.

Οι απαντήσεις τους για τις προοπτικές της ζωής τους σε πέντε χρόνια έβγαλαν ένα μέσο όρο 2,3 σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10. Σύμφωνα με το Gallup, αυτός είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα από τότε που το αμερικανικό ινστιτούτο άρχισε τις σφυγμομετρήσεις του ανά τον κόσμο, το 2006.

Οι Αφγανοί αξιολογούν επίσης το επίπεδο ζωής που έχουν σήμερα στο 2,7 της κλίμακας αυτής από το 1 ως το 10, ενώ είναι η πρώτη φορά που το Gallup επισημαίνει έναν πληθυσμό που περιμένει να δει τη ζωή του να χειροτερεύει.

Το 2016, στην ίδια ετήσια έρευνα, οι Αφγανοί αξιολογούσαν σε ένα 5,4 της κλίμακας από το 1 ως το 10 τις προοπτικές της ζωής τους σε πέντε χρόνια.

Η δημοσκόπηση αυτή του Gallup διενεργήθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε δείγμα 1.000 ανθρώπων μέσω ατομικών συνεντεύξεων.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί από τον Ιανουάριο ως το Σεπτέμβριο στο Αφγανιστάν, τη χώρα στην οποία ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει φέτος αυτόν της Συρίας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024