Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χορηγίες, οι υποτροφίες και το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος

Οι χορηγίες, οι υποτροφίες και το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος

Το «Open Society Foundations» περιγράφει την αποστολή του ως εξής: «Εργάζεται για την οικοδόμηση ενεργών και ανεκτικών κοινωνικών που οι κυβερνήσεις τους είναι υπόλογες και ανοιχτές στην συμμετοχή όλων των πολιτών»

Ο Τζορτζ Σόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, έχει μετατραπεί σε βασικό θέμα σύγκρουσης του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά και προκαλεί πολλές συζητήσεις σχετικά με το ρόλο του στην υπόθεση των Σκοπίων κι όχι μόνο.

Βεβαίως, πολλά από αυτά που λέγονται κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας ή αποτελούν ένα καλό επιχείρημα για «ψεκασμένες» θεωρίες όσων θέλουν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Το Ίδρυμα του «Open Society Foundations» και έναν μεγάλο αριθμό χορηγιών αρκετών χιλιάδων δολαρίων ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγάλη πρόσβαση στα Βαλκάνια.

Το Ίδρυμα προσφέρει χορηγίες και υποτροφίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε οργανώσεις και άτομα που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με το Ίδρυμα. «Αναζητούμε αποδέκτες χορηγιών που έχουν όραμα και οι προσπάθειες τους οδηγούν σε διαρκή κοινωνική αλλαγή», γράφει η ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το «Open Society Foundations» περιγράφει την αποστολή του ως εξής: «Εργάζεται για την οικοδόμηση ενεργών και ανεκτικών κοινωνικών που οι κυβερνήσεις τους είναι υπόλογες και ανοιχτές στην συμμετοχή όλων των πολιτών».

Στην Ελλάδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρκετές οργανώσεις που λειτουργούν για την προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο αλλά και η ελληνική κοινότητα LBGTQ έχουν λάβει ως χορηγίες χιλιάδες δολάρια. Το ίδιο συνέβη και με οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των προσφύγων στα Σκόπια.

Ωστόσο, από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος και την περιγραφή δεν είναι πάντα ξεκάθαρο για ποιους λόγους έλαβαν χορηγίες οι συγκεκριμένες οργανώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024