
Τα γερμανόφωνα ΜΜΕ για την προφυλάκιση Παπαντωνίου
Στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του αναφέρεται μερίδα του γερμανόφωνου Τύπου.
Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται στη σύλληψη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου:
«Λόγω ενδείξεων ότι έλαβε μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε προφυλακιστέο τον πρώην έλληνα υπουργό Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Οπως μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση, η δικαιοσύνη εντόπισε σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού 2,8 εκ. ελβετικά φράγκα (2,45 εκ. ευρώ).
Ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Η δικαιοσύνη εκτιμά ότι πρόκειται για μίζες που σχετίζονται με την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού».
Στην εφημερίδα Handelsblatt για το ίδιο θέμα αναφέρεται ότι «ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός αρνείται τις κατηγορίες.
Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης δήλωσε στους ρεπόρτερ ότι η δίωξή του έχει πολιτική σκοπιμότητα.
Την ίδια ώρα προφυλακίστηκε και η σύζυγος του υπουργού αφού το ζευγάρι διατηρούσε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Εάν και πότε θα γίνει δίκη παραμένει άγνωστο. Σε περίπτωση καταδίκης πάντως, ο Παπαντωνίου ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών».
Πηγή: Deutche Welle
- Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού – Αναφορές για θύματα
- Ανδρουλάκης: Ο εκάστοτε ένοικος του Μαξίμου οφείλει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – Συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια
- Έλεν Σλέιτερ: Η μάγισσα Φέι Ντάναγουεϊ, ο μέντορας Πίτερ Ο’Τουλ και η original Supergirl
- Τέλος από την Μπαρτσελόνα οι Λαπροβίτολα και Φαλ (pics)
- Ο πρώιμος φονικός καύσωνας βρήκε την Ευρώπη απροετοίμαστη
- Η Ιαπωνία τοποθετεί κάμερες για την παρακολούθηση αρκούδων στα βουνά, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις





