Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις Κοτζιά για τον Σόρος και γιατί το Μαξίμου σιωπά

Ποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις Κοτζιά για τον Σόρος και γιατί το Μαξίμου σιωπά

Δύο ημέρες μετά από τα όσα είπε ο πρώην ΥΠΕΞ για τον Πάνο Καμμένο και για δωροδοκία της κυβέρνησης από τον μεγαλοεπενδυτή Σόρος και οι καταγγελίες έχουν μείνει αναπάντητες. Στην κυβέρνηση φοβούνται νέα «χειρουργικά χτυπήματα» Κοτζιά

Τρόμο πάνω από το Μαξίμου προκαλεί ο Νίκος Κοτζιάς και το επόμενο «χτύπημά» του, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης γύρω από τις καταγγελίες του πρώην ΥΠΕΞ ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε για χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό, αλλά και δικαστικό ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει και η Δικαιοσύνη αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να απαντήσει υπεύθυνα.

Χθες μόνον οι κύριοι Καμμένος και Παπαγγελόπουλος έκαναν αναφορά στο μείζον θέμα το οποίο προκάλεσε την έκρηξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αλλά και οι δύο δεν απάντησαν επί της ουσίας στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά. Ο υπουργός Αμυνας, η «πέτρα του σκανδάλου» μάλιστα, που είναι εξαφανισμένος τις τελευταίες ημέρες, απλώς υιοθέτησε άρθρο συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία επιτέθηκε με σαφή υπονοούμενα και στον πρώην ΥΠΕΞ κάνοντας λόγος για «αρλεκίνους» και «συκοφάντες».

Ο δε Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε στη Βουλή: «Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική, η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει προσωρινά θέλω να πιστεύω το πολιτικό κόστος και να πληρώσει επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της;»

Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά απάντηση ενώ είναι φανερή μια προσπάθεια απαξίωσης του «καταγγέλλοντα», δηλαδή του Νίκου Κοτζιά. «Μήνυμα» και προς τον Πάνο Καμμένο έστειλε σήμερα και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία στην πρώτη σελίδα της κάνει λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες». Και δεν εννοεί τον Νίκο Κοτζιά, αλλά εφόσον εννοεί τον Πάνο Καμμένο τότε πράγματι όλα όσα καταγγέλλονται έχουν συμβεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ρουκέτα Κοτζιά

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στην Κρήτη, αναφερόμενος στο επεισόδιο στο υπουργικό ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Η «τορπίλη» που έριξε ο πρώην ΥΠΕΞ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, παραμένει αναπάντητη και το σιωπητήριο από το Μαξίμου δείχνει ενοχή. Μάλιστα, στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα κόμματα χθες τα οποία ζήτησαν απαντήσει, η κυβέρνηση προσπαθούσε να κάνει συμψηφισμούς και να καλύψει το ένα σκάνδαλο με αυτό του Γιάννου Παπαντωνίου. Επικοινωνιακά οι χειροπέδες στον πρώην υπουργό και οι πανηγυρισμοί Πολάκη μπορούν να βρουν ένα ακροατήριο, ωστόσο, οι καταγγελίες Κοτζιά είναι εδώ και περιμένουν κάποιον να την αντικρούσει.

Οσο η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει, τόσο δημιουργείται η εντύπωση ότι πράγματι κάτι πολύ σοβαρό έχει συμβεί.

Στο Μαξίμου σκέφτονται να αντικρούσουν τις κατηγορίες με τη θεωρία της «συνωμοσιολογίας». Ισως να υποστηρίξουν ότι αυτά δεν ειπώθηκαν ποτέ κι ότι είναι αποτέλεσμα της πίκρας του κ. Κοτζιά.

Ωστόσο, υπάρχουν και γραπτά και ηχητικά πρακτικά από το υπουργικό συμβούλιο που θα μπορούσαν να δοθούν ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά για δωροδοκία ολόκληρης της κυβέρνησης από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Επίσης, θα μπορούσε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος να απαντήσει αν στην υψηλών τόνων σύγκρουσή του με τον πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για χρηματοδότηση από τον Σόρος αλλά και για μυστικά κονδύλια που χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Τα είχε ξαναπεί

Θα πρέπει εδώ να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν από το υπουργικό ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική συνέντευξή του, είχε αναφερθεί στο θέμα, επιτιθέμενος στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά και αφήνοντας πολύ σοβαρά υπονοούμενα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις 15 Οκτωβρίου είχε πει: «Για τον Τζ. Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας. Τον Σόρος που συκοφαντούσε την Ελλάδα παρουσιάζοντας την ως «μπαμπούλα» των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα.»

Ο ίδιος είχε με tweet πει: «Η Εφημερίδα των Συντακτών εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με  πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα» .

Επίσης, ακόμη και προτού ο Νίκος Κοτζιάς βγει και μιλήσει ξεκάθαρα για τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο, κανείς δεν είχε διαψεύσει τις διαρροές ότι ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στον Σόρος και στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, αναγκάζοντας τον Νίκο Κοτζιά να αποχωρήσει.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά από τον χαμό που έγινε με τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών στην ΠΓΔΜ προκειμένου να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής που μιλά για ψεκασμένες θεωρίες «δείχνοντας» τους ΑΝΕΛ

«Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο Υπουργικό Συμβούλιο;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι ο κ. Κοτζιάς επιβεβαίωσε on camera ότι υπουργός του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου κατήγγειλε ότι «ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους» και ότι «ουδείς απάντησε, κανένας υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός». Μάλιστα, το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι αυτή η δημόσια αποτυπωμένη καταγγελία δεν μπορεί να αποσιωπηθεί από τον Πρωθυπουργό και είναι αυτονόητο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρέμβει άμεσα και θα εξετάσει εις βάθος τις καταγγελίες.

Το ερώτημα είναι ποιοι φοβούνται ότι θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις από τον Νίκο Κοτζιά κι αν ο πρώην υπουργός έχει αποδείξεις για θέματα που μπορούν να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024