Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις παρυφές οικισμού η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Χαλκιδική

Στις παρυφές οικισμού η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Χαλκιδική

Σύμμαχο των πυροσβεστών δεν αποτελούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά η οποία από τα ξημερώματα κατακαίει δύσβατη ορεινή έκταση στην χερσόνησο Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταβάλλοντας προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού της Σάρτης.

Σύμμαχο των πυροσβεστών δεν αποτελούν οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κήρυξε τον οικισμό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών» επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σάρτης, Μιχάλη Σπανό, τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί και όλοι οι κάτοικοι ενημερώθηκαν, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση, να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια δια θαλάσσης.

«Όλα επαφίενται στους ανέμους, περιμένουμε να πέσουν για να διευκολυνθεί η κατάσβεση» τόνισε ο κ.Σπανός, διευκρινίζοντας ότι προληπτικά απομακρύνθηκαν ήδη από τα σπίτια τους 20 κάτοικοι του οικισμού Κάμπος Σάρτης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα, 73 άτομα πεζοπόρο, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα βοηθητικό ελικόπτερο συντονισμού.

Από το πρωί ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η πυρκαγιά, που κατακαίει πυκνή πευκόφυτη περιοχή, εκδηλώθηκε στις 5.40 το πρωί και ενώ έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι.

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Σιθωνίαwww.rthess.gr // #rthess

Δημοσιεύτηκε από Radio Thessaloniki 94,5 FM στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για εκκένωση

«Πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού της Σάρτης είναι ο κρατικός μηχανισμός» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος βρίσκεται στον οικισμό από το μεσημέρι και δηλώνει ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι δεν βοηθούν καθόλου το έργο της πυρόσβεσης, ενώ και η ίδια η περιοχή παρουσιάζει δυσκολίες. Προληπτικά εκκενώθηκαν ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές, ενώ ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Προς το παρόν, η Σάρτη είναι πνιγμένη στον καπνό, οι κάτοικοι βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς. Μετά από μερικές ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε το μεσημέρι.

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα στη Σιθωνία, μεταξύ Πλατανιτσίου και Σάρτης.Εκδηλώθηκε από πτώση δέντρων σε κολόνες της ΔΕΗ. Στην περιοχή επιχειρούν πολυάριθμες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα.www.rthess.gr // #rthess

Δημοσιεύτηκε από Radio Thessaloniki 94,5 FM στις Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Διακοπή κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού – Συκιάς

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς έχει αποκλειστεί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, προκειμένου να διευκολύνεται το έργο της κατάσβεσης.

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή που εξέδωσε, ενημερώνει τους οδηγούς αλλά και τους πολίτες που κινούνται στη Σιθωνία να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Σιθωνίας το πρωί έφταναν τα 8 ακόμη και 9 μποφόρ και αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από το απόγευμα.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024