Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη»

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κμε αφορμή τη χθεσινή του ομιλία για την ανώτατη εκπαίδευση εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία για την ανώτατη εκπαίδευση εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφήνοντας για λίγο το καταστροφολογικό σενάριο για την πορεία της οικονομίας, χτες ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στο αφήγημα «νόμος και τάξη», αυτή τη φορά στα Πανεπιστήμια. Φαίνεται ότι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στους χώρους των Πανεπιστημίων, είναι ζητήματα Δημόσιας Τάξης και λύνονται μόνο δια της καταστολής. Σκοπίμως ψεύδεται, βέβαια, αναφορικά με τον ισχύοντα νόμο για το άσυλο, αφού γνωρίζει ότι η αστυνομία μπορεί και οφείλει να κινείται αυτεπάγγελτα, όταν διαπράττονται κακουργήματα στα πανεπιστήμια».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε και από τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη περί επαναφοράς της βάσης εισαγωγής προφανώς γιατί προφανώς το κόμμα της Κουμουνδούρου πιστεύει ότι οι αυριανοί επιστήμονες θα πρέπει να μπαίνουν σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης με βαθμούς 3 και 4.

«Το όραμα του προέδρου της ΝΔ, βέβαια, περιλαμβάνει και την αύξηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την υποβάθμιση της τεχνολογικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και, πάνω από όλα, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Προτάσεις που μειώνουν δραματικά την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, διαλύουν κάθε είδους κανόνων στα ΑΕΙ, οδηγούν σε μια εκπαίδευση ταξική, για λίγους και εκλεκτούς, ενώ υποτάσσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στις ανάγκες και τα κελεύσματα της αγοράς.

Ό,τι και να λέει ο κ. Μητσοτάκης, οι εποχές των φωτοτυπιών της κ. Διαμαντοπούλου έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη μεταρρύθμιση της σημερινής κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί, με στόχο μια τριτοβάθμια Εκπαίδευση ποιοτική, δημόσια, προσιτή σε όλους» καταλήγει.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024