Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, σε σημερινή συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, το Αιγαίο καθώς και την Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα 12 μιλιών ο Χ.Ακάρ είπε ότι αν ληφθούν αποφάσεις που είναι αντίθετες στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σημειώνοντας ότι «η ελπίδα μας είναι να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα του ενός ή του άλλου, να υπάρξει σεβασμός στις συμφωνίες και να επικρατεί η σωφροσύνη». Στην περίπτωση που θα ληφθεί μία απόφαση η οποία είναι αντίθετη στις συμφωνίες, στο διεθνές δίκαιο και στην καλή γειτονία είναι ξεκάθαρο το τι θα πράξουμε. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι δεν θα επιτρέψουμε επ΄ ουδενί κανένα τετελεσμένο σε αυτό το θέμα», προσέθεσε.

Σχετικά με το «Barbaros» δήλωσε: «Τα πολεμικά πλοία μας εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μία νέα παρενόχληση. Οποιοδήποτε σχέδιο, σε αυτή την περιοχή, το οποίο δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ», δεν έχει πιθανότητα και δυνατότητα επιβίωσης η επιτυχίας».

Τέλος, ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας καταρχήν στο ζήτημα της αποτρεπτικότητας του στρατού και των ενόπλων δυνάμεών μας. Εμείς υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο δίχως να μετατρέπονται σε θερμή σύγκρουση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο