Σύμφωνα με τα όσα δημοσίως πλέον κατήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς την Τρίτη το βράδυ, ο Πάνος Καμμένος χωρίς περιστροφές κατηγόρησε το σύνολο της κυβέρνησης ότι «τα παίρνει» από τον Σόρος.

Κατά τις ίδιες, κατηγορηματικές, διαβεβαιώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ουδείς άρθρωσε μία λέξη, μία πρόταση, ούτε ένα επιφώνημα δεν ακούστηκε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όταν ακούστηκε η καταγγελία.

Ούτε καν από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος παρακολουθούσε σιωπηλός.

Σημαίνουν κάτι όλα αυτά;Δεν είναι πολλά τα ενδεχόμενα. Είτε αυτά που καταγγέλλει ο Καμμένος ισχύουν, είτε όχι.Και στις δύο περιπτώσεις όμως, αυτό που γίνεται περισσότερο φανερό από ποτέ, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι καν σε θέση να διευθύνει το υπουργικό του συμβούλιο. Βλέπει τους υπουργούς του να διαπληκτίζονται και δεν παρεμβαίνει, λες και είναι παρουσιαστής σε πρωϊνάδικο και δεν θέλει να κόψει τον καβγά για να μην πέσει η τηλεθέαση.Αυτός ο ίδιος Πρωθυπουργός έχει λάβει μία επιστολή από τον κ. Κοτζιά, στην οποία φαίνεται ότι αναφέρονται πολλά και ενδεχομένως ενδιαφέροντα.

Όμως στην πρόκληση να δημοσιοποιήσει την επιστολή απαντά αρνητικά, φανερώνοντας μάλλον τον φόβο του για τα όσα αναφέρονται σε αυτήν.Αυτός ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι που θέλει τώρα να ξεφορτωθεί και τον Πάνο Καμμένο και να σχηματίσει μία νέα προοδευτική πλειοψηφία στην Βουλή. Τόσο προοδευτική που θα στηρίζεται όχι στους ΑΝΕΛ, αλλά… στους περισσότερους από αυτούς.

Ελπίζει ότι έτσι θα απομονώσει τον Καμμένο, θα τον περιθωριοποιήσει αφήνοντάς τον να συνεχίσει τον καβγά του με τον Κοτζιά.Πιθανώς και να τα καταφέρει ο κ.Τσίπρας και να ξεφορτωθεί τον Καμμένο. Και να αναλάβει έτσι και το υπουργείο Αμυνας, διολισθαίνοντας σε πρότυπο διακυβέρνησης πραγματικά άλλων εποχών και αντιλήψεων…

Όμως φαίνεται πως το τίμημα αυτής της απαλλαγής, θα μετρηθεί με τα πολλά άπλυτα που θα βγουν στην φόρα.Θα λένε βέβαια τότε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του ότι ο Καμμένος είναι αναξιόπιστος ή και χειρότερα, όπως αυτά που λένε σήμερα για τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη.Είναι πιθανό.

O πολιτικός δεσμός Τσίπρα – Καμμένου είναι πολύ σοβαρότερος από τους άλλους. Και ο χωρισμός μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρός και με απώλειες βαριές.Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι για το ποιος έχει να χάσει τα περισσότερα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο