
Ταϊβάν: Σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Χουάλιεν
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές
Σεισμική δόνηση 6,0 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 104 χιλιομέτρων από την παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν, ανακοίνωσε η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ταϊβάν, πάντως σύμφωνα με τις αρχές της νήσου δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή για υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα δημοσιογράφο του Ρόιτερς, κτίρια ταρακουνήθηκαν ως και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 31 χιλιομέτρων. Δεν έχουν δοθεί άλλες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.
Η Ταϊβάν, ανεξάρτητη νησιωτική χώρα που η Κίνα εξακολουθεί να θεωρεί αποσχισμένη επαρχία της, βρίσκεται κοντά σε σημείο του φλοιού της Γης όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.
Την 6η Φεβρουαρίου, σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών με πλύ ρηχό εστιακό βάθος έπληξε τη Χουάλιεν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, να τραυματιστούν 285 και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.
- ΠΑΣΟΚ: Στη «σέντρα» βγάζει ο Μιχάλης Κατρίνης την κυβέρνηση για την ακρίβεια – «Πάρτι αισχροκέρδειας στην αγορά»
- Καυγάς στον «αέρα» μεταξύ Σγουρού και Ζαχαρού: «Παπατζήδες δεν ακούω» – «Με απειλείτε;»
- Οι ενδεκάδες στο ματς Αγγλία-Κονγκό (pics)
- Ομορούγι: «Θα κάνω ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, απαιτητικός προπονητής ο Τρινκιέρι»
- LIVE: Χέλμοντ Σπορ – Παναθηναϊκός
- Πετράλωνα: Νεκρός ο σκύλος που παγιδεύτηκε στην πολυκατοικία – «Ήταν η μοναδική συντροφιά μου»
