Αρχίζει να παίρνει πολύ όμορφη τροπή η «κόντρα» ανάμεσα στους αγαπημένους κυβερνητικούς εταίρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πάρει μία βαθιά ανάσα έπειτα από την επιτυχία του Ζάεφ την προηγούμενη Παρασκευή και την εξεύρεση οκτώ πολύτιμων ψήφων για την συνταγματική του αναθεώρηση, επανέρχεται στο σενάριο: «Ξεφορτωνόμαστε τον Καμμένο» (αλλά με πρόγραμμα, όχι όποτε να ΄ναι).

Και τι δεν του λένε… «Και να φύγεις έχουμε άλλους», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν ρίξεις την κυβέρνηση θα είναι σαν να ψηφίζουν τα αρνιά να έλθει νωρίτερα το Πάσχα», του λέει ο Δουζίνας.

Και έπονται τα καλύτερα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

Την ίδια στγμή ο Καμμένος έχει αρχίσει να δείχνει τις διαθέσεις του. Προς το παρόν την έχει πέσει μόνο στον Κουίκ, ο οποίος δεν είναι βουλευτής και έχει αποφασίσει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ελπίδες να εκλεγεί.

Αν του φύγουν κάποιοι, ο υπουργός Αμυνας δεν θα διστάσει. Θα αρχίσει να καταγγέλλει και όλοι τότε θα πρέπει να καθήσουμε αναπαυτικά στους καναπέδες και τα γραφεία και να παρακολουθήσουμε το θέαμα.

Το πιο ωραίο όμως στην υπόθεση είναι η μεγαλοπρεπής στάση της Αριστεράς.

Επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το αξιακό και ηθικό της πλεονέκτημα, λέει ανερυθρίαστα ότι και να φύγει ο Καμμένος, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με άλλους.

Είτε δηλαδή παραδέχεται ότι έχει ήδη οργανώσει και συμφωνήσει αποστασίες, είτε εκβιάζει και επιχειρεί να δελεάσει βουλευτές…

Και το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι λέει πως δεν έχει ανάγκη τους ΑΝΕΛ, αλλά η νέα πλειοψηφία της, αν υπάρξει, θα οφείλεται κατά κύριο λόγο σε τρεις-τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ, την πλειοψηφία δηλαδή της κοινοβουλευτικής τους ομάδας.

Είναι και αυτό ένα από τα πρωτοφανή της περιόδου και δείχνει επίσης πολλά.

Πρέπει δε να το εξετάσουν και αυτό, οι «καλόπιστοι» που έβλεπαν την στροφή του Τσίπρα προς την Σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά.

Να το δουν και να μας το εξηγήσουν όταν θα διαγκωνίζονται για μία θέση σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παπαχρστόπουλο, την Κουντουρά ή όποιον άλλο γοητευτεί από τα κάλλη της Αριστεράς του Τσίπρα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο