Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόκκινο το ντέρμπι στο βόλεϊ

Κόκκινο το ντέρμπι στο βόλεϊ

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο τάι μπρέικ του μαχητικού Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ντέρμπι της Α1 βόλεϊ του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ μετά από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους στο κλειστό της Κυψέλης, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να δυσκολεύεται κόντρα στον πολύ μαχητικό Παναθηναϊκό, που είχε σε ονειρική βραδιά τον 18χρονο Αλέξανδρο Ράπτη (σταμάτησε στους 22 πόντους). Οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρή μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη με τον άσσο του Τερβαπόρτι.

Οι Πειραιώτες ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έσωσε την κατηγορία στα πλέι άουτ πέρυσι. Ωστόσο στο γήπεδο έγινε μια πραγματική μάχη. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται (ορθά) για ένα λάθος του διαιτητή στο τάι μπρέικ στο 12-11, σε άσσο του Ράπτη που δεν μέτρησε. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο νεαρός ακραίος ενώ για τον Ολυμπιακό ο εντυπωσιακός Γκάβι Σμιτ (22 π.) έκανε την διαφορά.

Στο πρώτο σετ καμία ομάδα δεν μπορούσε να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας. Ο Μπέμε από το σερβίς έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με δύο πόντους κι αργότερα ο Σμιτ έκανε και το 9-12. Οι τρεις πόντοι ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά, που εξανανεμίστηκε με το λάθος τον Στεφάνου και Φράγκου που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κάνει το 17-17. Οι Πράσινοι έφτασαν στο 24-22 μετά το χαμένο σερβίς του Κουμεντάκη, έχασαν όμως τα σετ μπολ, με τον Ραουβέρντινκ να ισοφαρίζει σε 24-24 και τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-1 με εντυπωσιακό μπλοκ άουτ του Μπέμε (25-27).

Στο δεύτερο σετ, οι πράσινοι μπήκαν πολύ δυναμικά και δεν έδειξαν διατεθειμένοι να αφήσουν τους Ερυθρόλευκους να κάνουν το 0-2. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 6-3 για το Τριφύλλι, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στο +5 (10-5) αλλά και στο +8! Οι Πράσινοι είχαν την ψυχολογία, ο Ολυμπιακός με Σμιτ και Πελεκούδα προσπάθησε να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας, όμως μάταια ο Παναθηναϊκός κατέκτησε σχετικά εύκολα το σετ και έκανε το 1-1 (25-18).

Στο τρίτο σετ, οι ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι. Ο Γκάβι Σμιτ δυσκόλευε την υποδοχή των γηπεδούχων, το μπλοκ του Ολυμπιακού λειτουργούσε υπέροχα, ο Τερβαπόρτι μπήκε στην εξίσωση και προσέφερε έξυπνους πόντους, και μετά από σωρεία χαμένων σερβίς εκατέρωθεν, άσσο του Πετρέα για το 17-14 και λάθος του Γιάκομπσεν στο δικό του σερβίς (πάτησε γραμμή) έγινε το 1-2 (18-25). Αμφίρροπα τα πράγματα και στο τέταρτο σετ. Κάτι που υποδεικνύει και το τελικό 25-21.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι -χέρι μέχρι το 8-8. Ένας πρώτος χρόνος του Πελεκούδα και ένας άσος του Γιορντάνοφ έβαλαν τους Πράσινους μπροστά με 2 (10-8), το λάθος του Ανδρεάδη αμέσως μετά επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κάνει και το +3, ενώ η διαφορά έφτασε και στους πέντε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, με τους πρώτους χρόνους του πολύπειρου Ανδρεάδη και τον εντυπωσιακό Σμιτ, όμως ο Ράπτης (στο ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα) ήταν πανταχού παρών. Ο Ζουπάνι στο 24-21 έκανε λάθος στο σερβίς του πατώντας γραμμή και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-2 (25-21) στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τάι μπρέικ με 15-13 και πήρε τη νίκη στο μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 25-27, 25-18, 18-25, 25-21, 13-15.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024