Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα πλεονάσματα

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα πλεονάσματα

Συνεχίζεται η «μάχη» για τις συντάξεις

Εντός της ημέρας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει την ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αλλά και τη Eurostat για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017.

Τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 που ανακοινώνονται σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Eurostat, όπως επίσης και τα οριστικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο θα είναι κρίσιμα για τον καθορισμό του υπερπλεονάσματος της φετινής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη πιστοποίηση στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε τον Απρίλιο του 2019 και έδειξε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 4% του ΑΕΠ σε όρους Εurostat και στο 4,2% του ΑΕΠ σε όρους μνημονίου για το 2017.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 αναφέρει πως το 2017 το πρωτογενές αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία ESA 2010 ανήλθε σε πλεόνασμα 7,08 δισ. ευρώ (4% του ΑΕΠ), ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης σε όρους προγράμματος διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7,536 δισ. ευρώ ή 4,24% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με το αίτημα για τη μη περικοπή των συντάξεων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε το Σάββατο να προαναγγείλει αποφάσεις για τη μη μείωση του.

Όμως για το θέμα των συντάξεων στην θα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στα μέσα Νοεμβρίου αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 3 Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι τα «Νέα Σαββατοκύριακο» αποκάλυψαν ότι το ΔΝΤ έδωσε το πράσινο φως για να διαπραγματευτεί η Ελλάδα με την Κομισιόν σχετικά με τις συντάξεις. Ωστόσο, υπάρχουν αντικρουόμενες φωνές μέσα στις τάξεις των δανειστών.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024