Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε διαδικασία πώλησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε διαδικασία πώλησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους αδερφούς Γκλέιζερ, να είναι έτοιμοι να πουλήσουν τις μετοχές τους στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα τεράστιο brand name κι ένας από τους πλουσιότερους συλλόγους στον κόσμο. Η αγγλική ομάδα ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία των κόκκινων διαβόλων, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να παραχωρήσουν τις μετοχές τους στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τις τελευταίες μέρες τα αγγλικά ΜΜΕ, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για να αποκτήσει τον σύλλογο και να ακολουθήσει τα χνάρια των συμπατριωτών του που έχουν εισέλθει στον χώρο του ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη με περιουσία που αγγίζει τα 850 δισεκατομμύρια λίρες και η οικογένεια Γκλέιζερ δεν θα έλεγε «όχι» σε τυχόν πώληση των μετοχών αρκεί να τα βρουν στα χρήματα και κυρίως να γνωρίζουν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε καλά χέρια. Σύμφωνα με τη Mirror οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν στην ασιατική χώρα προκειμένου να μιλήσουν για τις λεπτομέρειες, αλλά και για το ποσοστό που θα μείνει στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου, οι οποίοι θέλουν να ελέγχουν γενικότερα τις κινήσεις στην αγγλική ομάδα.

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα σενάρια τότε το ποσό που αξιώνουν οι Γκλέιζερ και που προσφέρει ο πρίγκιπας είναι της τάξεως των 4 δισεκατομμυρίων λιρών! Αναμφίβολα μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που καλύπτει την οικογένεια, καθώς αυτόματα περίπου 2,2 δις θα μπουν στα ταμεία τους, ενώ το υπόλοιπο 1,8 δις στα ταμεία του συλλόγου. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ παγώνουν για λίγο τις όποιες συζητήσεις για την πώληση του συλλόγου, για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, διότι φέρεται να εμπλέκεται ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για τον θάνατο του.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024