Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαγικός» Ντόνσιτς και πρώτη νίκη για τους Μάβερικς, σπουδαίο διπλό για Ράπτορς

«Μαγικός» Ντόνσιτς και πρώτη νίκη για τους Μάβερικς, σπουδαίο διπλό για Ράπτορς

Πρώτη νίκη για τους Ντάλας Μάβερικς οι οποίοι επικράτησαν με 140-136 των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο «American Airlines Center»

Πρώτη νίκη για τους Ντάλας Μάβερικς οι οποίοι επικράτησαν με 140-136 των Μινεσότα Τίμπεργουλφς στο «American Airlines Center».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Λούκα Ντόνσιτς που πέτυχε 26 πόντους σε 32 λεπτά και ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του.

Επίσης ο Σλοβένος γκαρντ είχε έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα κόψιμο, αλλά και έξι λάθη, ενώ 22 πόντους είχε ο Ντε Άντρε Τζόρνταν και από 19 οι  Μάθιους και Σμιθ.

Για τους Τίμπεργουλβς, ο Τάουνς σταμάτησε στους 31 κι ο Ρόουζ στους 28, με τον Τιγκ να έχει άλλους 22.

Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, όπως και οι Ντιρκ Νοβίτσκι, Χάρισον Μπαρνς και Ντέβιν Χάρις.

Πέρασαν από τη Νέα Υόρκη οι Σέλτικς, νίκες για Σίξερς και Πέισερς

Οι Νικς έβαλαν δύσκολα στους Σέλτικς, με την ομάδα της Βοστόνης να επικρατεί στο τέλος με 103-101 και να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη της σε τρία παιχνίδια. Οι κέλτες δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης ενώ αγωνίστηκαν και χωρίς τον Γκόρντον Χέιγουορντ, καθώς ο Μπραντ Στίβενς προτίμησε να τον ξεκουράσει.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τέιτουμ που είχε 24 πόντους, ενώ οι Ίρβινγκ και Μόρις από 16. Από την άλλη για τους Νικς (1-2) ο Χαρνταγουέι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, ενώ ο Κάντερ έκανε double-double με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Στη Φιλαδέλφια οι Σίξερς τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Μάτζικ, όμως εντέλει πήραν τη νίκη με 116-115 κι έτσι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-1. Οι Σίξερς δεν ήταν καλοί όμως ήταν εύστοχοι την κρίσιμη στιγμή και με πρωταγωνιστές τους Εμπιντ, με 32 πόντους και Ρέντικ με 31 πήραν τη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως ο Σίμονς αγωνίστηκε μόλις 7 λεπτά και εν συνεχεία δεν έπαιξε καθόλου καθώς είχε ενοχλήσεις.

Από την άλλη για το Ορλάντο, εξαιρετική εμφάνιση με 31 πόντους πραγματοποίησε ο Φουρνικέ, ενώ πέτυχε triple double ο Βούτσεβιτς με 27 πόντους και 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ κι άλλους 20 πόντοι από τον Γκόρντον και γενικότερα οι Μάτζικ έβαλαν πολύ δύσκολα στους Σίξερς που όμως είχαν τη λύση.

Τελειώνοντας, χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, οι Πέισερς πήραν τη δεύτερη φετινή τους νίκη επικρατώντας στην έδρα τους των Νετς με 132-112. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα μία φορά ο Ολαντίπο με 25 πόντους, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς είχε 15 κι οι Τέρνερ-Κόλισον από 14 και 13 αντίστοιχα. Για τους ηττημένος, ο Χάρις είχε 19 πόντους, όσους κι ο ΛεΒερτ.

Σπουδαία διπλά για Ράπτορς, Πίστονς και Χόρνετς (vid)

Οι Ράπτορς, χωρίς τον Λέοναρντ, έφτασαν στο 3-0, περνώντας από την Ουάσινγκτον όπου και νίκησαν τους Ουίζαρντς με 117-113 και πέτυχαν το πρώτο τους διπλό στη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Τορόντο συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς πέρασε από μια δύσκολη έδρα και υποχρέωσε τους μάγους στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’όλη τη διάρκεια του με πολλές εναλλαγές στο σκορ, αλλά τους πιο ψύχραιμους και εύστοχους Ράπτορς να επικρατούν στο τέλος. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λάουρι με 28 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Βαλαντσιούνας είχε άλλους 16 πόντους, όσους κι ο Ιμπάκα. Για τους γηπεδούχους που δεν έχουν ξεκινήσει καλά ο Μπίλ είχε 32 κι ο Ουόλ 25 πόντους.

Στο Σικάγο, οι Μπουλς έβαλαν δύσκολα στους Πίστονς για 48 λεπτά, όμως η ομάδα του Ντιτρόιτ νίκησε με 118-116, με τον Γκρίφιν να τελειώνει το ματς με 33 πόντους. Ο πρώην παίκτης των Κλίπερς ήταν πραγματικά ασταμάτητος κι έκανε τη διαφορά στο ματς όντας ο κορυφαίος του ματς.

Ο Γκρίφιν τελείωσε το παιχνίδι με 33 πόντους αλλά παράλληλα είχε και 15 ριμπάουντ αλλά και 5 ασίστ, έχοντας αρκετή βοήθεια από τον Τζάκσον που σημείωσε 18 και τον Μπούλοκ που πέτυχε 16. Για τους Μπουλς, ο ΛαΒιν δεν αρκούσε με 33 πόντους, ενώ οι Χόλιντεϊ και Πέιν είχαν από 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τέλος στο Μαϊάμι, οι Χιτ υποδέχτηκαν τους Χόρνετς, όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους καθώς η ομάδα της Σάρλοτ έφυγε με το διπλό, επικρατώντας με 113-112. Οι σφήκες είχαν σε εκπληκτική μέρα τον Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος σημείωσε 39 πόντους σε 40 λεπτά και ήταν αυτός που οδήγησε τους Χόρνετς στη δύσκολη νίκη. Πολύ καλός για τους φιλοξενούμενους ήταν και ο Μονκ με 15, ενώ για τους Χιτ, ο Ντράγκιτς και Ουέιντ είχαν από 20 και 21 πόντους και ο ΜακΓκρούντερ είχε άλλους 19.

Πυροβολούν οι Μπλέιζερς, περίπατος για τους Νάγκετς (vids)

Εκρηκτικό ξεκίνημα στη σεζόν έχουν κάνει οι Μπλέιζερς, καθώς μετά τη νίκη επί των Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Πόρτλαντ, επικράτησαν και πάλι εντός έδρας αυτή τη φορά των Σπερς με 121-108. Οι Μπλέιζερς δείχνουν ασταμάτητοι στην έναρξη της σεζόν και το δίδυμο των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ είναι φανταστικό.

Οι δύο σταρ του Πόρτλαντ πέτυχαν συνολικά μαζί 53 πόντους (Λίλαρντ 29, ΜακΚόλουμ 24) και με τη βοήθεια των Νούρκιτς (12π.) και Κόλινς (11π.) έκαναν το 2/2. Από την άλλη για τους Σπερς που υπέστησαν την πρώτη ήττα στη σεζόν κορυφαίος ήταν ο ΝτεΡόζαν με 28 πόντους, ενώ 17 πέτυχε ο Φορμπς.

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Νάγκετς απέναντι στους Σανς στο Ντένβερ επικρατώντας με 119-91 σε ένα σχετικά εύκολο βράδυ, καθώς από το πρώτο μέρος είχαν πάρει μεγάλη διαφορά. Το Ντένβερ έπαιξε όμορφο και γρήγορο μπάσκετ και με ηγέτη τον Γιόκιτς πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς.

Για τους νικητές, ο Γιόκιτς σημειωσε triple-double και είχε 35 πόντους, με 11 ασίστ και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Μάρει έβαλε άλλους 26 κι ο Χάρις συμπλήρωσε άλλους 15. Για την ομάδα του Φοίνιξ από την άλλη, ο Μπούκερ είχε 25 πόντους κι ο Κάνααν 15, με τον Ουόρεν να τελειώνει το ματς με 16, ενώ ο Έιτον έμεινε μόλις στους 5.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024