Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «μπαλάκι» στους φοιτητές πετάει ο Γαβρόγλου για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Το «μπαλάκι» στους φοιτητές πετάει ο Γαβρόγλου για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

«Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;» διερωτάται ο υπουργός Παιδείας

Την ώρα που η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει γίνει έρμαιο στα χέρια του Ρουβίκωνα μετά την κατάληψη αίθουσας του τμήματος, προκαλώντας μάλιστα και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ο υπουργός Παιδείας αποποιείται των ευθυνών του «πετώντας το μπαλάκι» στους φοιτητές.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ρίχνει την ευθύνη για την απομάκρυνση των μελών του Ρουβίκωνα που έχουν καταλάβει χωρίς άδεια συγκεκριμένη αίθουσα στους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»,  ο κ. Γαβρόγλου, ερωτώμενος γιατί δεν προέβη σε δημόσια τοποθέτηση για την κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου, αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, καλώντας να ανατρέξει όποιος θέλει σε δημόσιες τοποθετήσεις του για τα θέματα της ειρήνης και της ασφάλειας στα πανεπιστήμια που είναι και «πολλές και ξεκάθαρες», όπως λέει.

Όπως λέει, «το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα».

Σημειώνει δε, πως για το συγκεκριμένο θέμα της κατάληψης στη Φιλοσοφική, οι αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή και η θέση τους με καλύπτει απόλυτα. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου που χειρίζεται το θέμα με ορθά αντανακλαστικά και με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Παιδείας «πετάει το μπαλάκι» στη φοιτητική κοινότητας, λέγοντας πως «είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;» διερωτάται ο κ. Γαβρόγλου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024