Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε στο Προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα έρευνας για την τύχη του Κασόγκι, σύμφωνα με τα οποία, ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα σε εκείνον και στους ανθρώπους που τον συνάντησαν στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Η συμπλοκή οδήγησε στον θάνατό του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε επίσης στην κρατική τηλεόραση ότι ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, 18 υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Τουρκία : Δεν δώσαμε ηχογράφηση

Η Τουρκία δεν έχει μοιραστεί οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις με οποιονδήποτε, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας ενός αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.