Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοκινεζική συνεργασία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Ελληνοκινεζική συνεργασία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Την επιστημοσύνη, την επάρκεια και την πείρα ελλήνων γιατρών θέλουν να αξιοποιήσουν κινέζοι επιστήμονες για τη στήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών της Κίνας

Την επιστημοσύνη, την επάρκεια και την πείρα ελλήνων γιατρών θέλουν να αξιοποιήσουν κινέζοι επιστήμονες για τη στήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών της Κίνας.

Το νοσοκομείο του πανεπιστημίου Ανχούι της Ανατολικής Κίνας και ομάδα ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Κέντρου Ελλήνων Γιατρών, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και το συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής, καθώς και τη δημιουργία Κέντρου Αναπαραγωγής μέσα σε μεγάλο κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κίνας με τη συμμετοχή ελλήνων επιστημόνων.

«Το σύμφωνο συνεργασίας ανοίγει δρόμους επιστημονικής βοήθειας των ανθρώπων των δύο λαών, αλλά και επιστημονικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανταλλαγής και χαράσσει νέους δρόμους στον Τουρισμό Υγείας» δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διεθνούς Συνεργασίας του πανεπιστημίου Ανχούι κινεζικής ιατρικής, Σι Χονγκ Τσα.

Για σημαντική στιγμή που ενώνει τη δυτική κλασική ιατρική του Ιπποκράτη με την παραδοσιακή ιατρική του ανατολικού κόσμου από πλευράς της Κίνας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Γιώργος Πατούλης. «Θεωρώ ότι η μεγάλη χώρα σκύβει στη χώρα του Ιπποκράτη, στην Ελλάδα, για να μπορέσει να συνθέσει, να ενώσει και τελικά να προσφέρει μια κοινή αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον. Οι ροές των Κινέζων που θα θελήσουν να θεραπευτούν σε εξειδικευμένες ειδικότητες που προσφέρουμε εδώ στη χώρα μας είναι μια σημαντική προοπτική» είπε.

Πρόσθεσε ότι προοπτικές ανοίγονται και για την εμπεριστατωμένη ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, αλλά και τουριστών υγείας από τη μια χώρα στην άλλη, και υπό αυτήν την έννοια ένα μεγάλο πανεπιστήμιο στην ανατολική πλευρά της Κίνας, που έχει νοσοκομείο 3.000 κλινών, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, δηλαδή «τη διεθνή πλευρά της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας που έχουμε δημιουργήσει για την Ελλάδα, με την προοπτική μάλιστα τον ερχόμενο Μάρτιο να γίνει μέλος μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Παντός, ανέφερε πως «το γεγονός ότι αναγνωρίζει ακόμα και η Κίνα, στην άλλη άκρη του κόσμου, το υψηλό επίπεδο των ελλήνων επιστημόνων αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Αυτή μάλιστα η αναγνώριση να αποτελέσει και το όχημα για τη σύσφιγξη των σχέσεων, να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας, νέες συνεργασίες και πάνω απ’ όλα αυτή η αναγνώριση στην Ελλάδα αντιστρέφει το κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα μας μέσω της αναγνώρισης των ελλήνων γιατρών είναι εθνικός στόχος».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα εκπονηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα ελλήνων και κινέζων επιστημόνων και φοιτητών, ενώ θα πραγματοποιούνται και ανταλλαγές γιατρών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024