Η συντηρητική Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι παρατάξεις που κυριάρχησαν στο πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Γερμανίας εναλλασσόμενες στην εξουσία, βλέπουν τα ποσοστά τους να υποχωρούν σε νέα ιστορικά χαμηλά, σύμφωνα με τα δεδομένα μιας δημοσκόπησης που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κόμμα του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, και το αδελφό της βαυαρικό κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) συγκέντρωσαν μόλις το 25% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend που διενεργήθηκε για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Οι παραδοσιακοί αντίπαλοι της Ένωσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, που συμμετέχουν στον λεγόμενο «μεγάλο» κυβερνητικό συνασπισμό, συγκέντρωσαν το 14%, κατά την έρευνα σε δείγμα 1.040 εκλογέων.

Και οι δύο μεγάλες παρατάξεις είδαν τα ποσοστά τους να υποχωρούν κατά μία εκατοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, σημαίνει πως τα τρία κόμματα δεν θα ήταν σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση εάν διεξάγονταν ομοσπονδιακές εκλογές την Κυριακή.

Το ποσοστό των Πρασίνων αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, στο 19%, την υψηλότερή τους επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2011, κάτι που υποδεικνύει ότι μετατρέπονται στη δεύτερη ισχυρότερη πολιτική παράταξη της Γερμανίας, πίσω μόνο από τη Χριστιανική Ένωση.

Το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο ιδρύθηκε μόλις το 2013, παραμένει στην τρίτη θέση, με το ποσοστό του αμετάβλητο στο 16%.

Το φιλελεύθερο FDP αύξησε το ποσοστό του κατά μία μονάδα στο 11%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) βλέπει το δικό του ποσοστό να υποχωρεί κατά μία μονάδα, στο 9%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο