Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πρώτο τετ α τετ του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, καθώς τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα και αύριο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες  – θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραβολής στο ΥΠΕΞ.

Οπως ανακοινώθηκε, επίσης, νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, στις 10.30,  ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο και ως Υπουργός Εξωτερικών.

Μπορεί η κυβέρνηση μέσω των στελεχών της να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους με το θέμα του πρώην ΥΠΕΞ, λέγοντας μάλιστα – μέσω πρωτοκλασάτων στελεχών – ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπέβαλε την παραίτησή του ωστόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός δε φαίνεται διατεθειμένος να σιωπήσει. Έσπευσε μάλιστα να απαντήσει σε όσους «έπεσαν από τα σύννεφα» για τους λόγους της παραίτησης.   Είναι… ακατανόητο να μην κατανοεί η κυβέρνηση τους λόγους παραίτησής μου, είπε ο Κοτζιάς.

Πάντως αξίζει να δούμε εάν ο πρώην ΥΠΕΞ θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του, κάτι που έκανε μετά την συνεδρίασης της Κίνησης «Πράττω».

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει τη βούληση να ορκιστεί ως νέος υπουργός Εξωτερικών.