Περισσότερες από 180.000 φωτογραφίες υποβλήθηκαν για τον διαγωνισμό φωτογραφιών στο Instagram που διοργάνωσε το Photobox Instagramphotography. Μετά από τρεις εβδομάδες εισροής φωτογραφιών από γλυκούλικα κατοικίδια, ταξιδιωτικές και ιδιαίτερες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, ο διαγωνισμός αυτός έγινε ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, του είδους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιτροπή απονομής των βραβείων PIPA (Photobox Instagram Photography Awards) ζήτησε εδώ και καιρό, φέτος, από τους χρήστες να αναρτούν τις φωτογραφίες τους στο χάσταγκ #thepipas2018. Οι υποψηφιότητες είχαν χωριστεί σε 10 διαφορετικές κατηγορίες («ταξίδι», «ζώα», «σπορ», τοπία και άλλες). Σε κάποιες όχι και τόσο συμβατικές περιλαμβάνονταν οι #love, #nofilter και «οικογένεια».

Μεταξύ αυτών που επέλεξαν τους νικητές ήταν η αρχισυντάκτρια του Cosmopolitan, Φάραχ Στορ και ο πρώην υπεύθυνος για τις φωτογραφίες στην Guardian, Έανμον Μακέιμπ. Τη φωτογραφία που νίκησε στον διαγωνισμό την τράβηξε ο @darrenwilliamhall (ήταν το μικροσκοπικό σκυλάκι του, ένα πουντλ, ο Τεντ). Στην κατηγορία «αγάπη» νικητής ήταν ο @matthias_magen που συνέλαβε με τον φακό του δυο αγοράκια σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Μια αεροφωτογραφία βάρκας να σκίζει τα κύματα στο Τζέρσεϊ που τράβηξε ο χρήστης @bam_perspectives πήρε το βραβείο στην κατηγορία «σπορ». Απίστευτες ήταν κάποιες φωτογραφίες στην κατηγορία «ταξίδι» (εδώ, νίκησε η φωτογραφία μιας που συμμετείχε στην παρέλαση Zinneke στις Βρυξέλλες, την οποία τράβηξε ο @gilles.guilbert).

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο