Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Αντέδρασε με 100αρα, MVP ο Παπαπέτρου

Παναθηναϊκός: Αντέδρασε με 100αρα, MVP ο Παπαπέτρου

Μετά τη σφαλιάρα στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με 100αρα κόντρα στην Γκραν Κανάρια (102-87) στην 2η αγωνιστική της Euroleague με MVP τον Παπαπέτρου (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και αρκετές λύσεις από τον πάγκο

Μετά το ηχηρό ράπισμα που δέχτηκε από τη Μπάγερν Μονάχου, ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν την… αυτονόητη νίκη απέναντι στη Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ στην 3η αγωνιστική της Euroleague και επιτέλεσε το καθήκον του φτάνοντας σε 100αρα στη διοργάνωση, ύστερα από 10 χρόνια (102-87)!

MVP για το Τριφύλλι ήταν ο Παπαπέτρου, ενώ προέκυψαν αρκετές λύσεις από τον πάγκο.

Οι πράσινοι ήταν σαφέστατα καλύτεροι σε σχέση με την εικόνα τους στο Μόναχο, αν και θέλουν ακόμα πολλή δουλειά για να βελτιωθούν σε συγκεκριμένους τομείς.

Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί δεν είχαν την ποιότητα και την προσωπικότητα να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να κάνουν την έκπληξη, όπως στην πρεμιέρα κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «μουδιασμένα» το παιχνίδι με πολλά λάθη και επιπόλαιες ενέργειες. Με πρώτο τον Καλάθη που προσπαθούσε να πασάρει πέντε φορές κάθετα στην άμυνα των Ισπανών για να τους αιφνιδιάσει και αποτύγχανε.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 12-6 στο 5’ αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει αμέσως τάιμ άουτ και να αρχίσει τα… γκάζια. Παράλληλα πέρασε στο ματς τον Λεκαβίτσιους και τον Παπαπέτρου αντί των Καλάθη- Αντετοκούνμπο και οι πράσινοι άρχισαν να βρίσκουν τον εαυτό τους.

Με επιμέρους σκορ 15-2 πέρασαν μπροστά με 21-14 στο 9’ παίζοντας δυνατή άμυνα, δυσκολεύοντας αφόρητα τις προσπάθειες των αντιπάλων τους και βγάζοντας αιφνιδιασμούς με τον Παπαπέτρου.

Το… νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Παναθηναϊκός με τον Τόμας και τον Παπαπέτρου να δίνουν λύσεις στην επίθεση έφτασε τη διαφορά στου; 16 πόντους (47-31 στο 18’). Μάλιστα καθοριστική ήταν η συμβολή του Λούκας Λεκαβίτσιους στη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού, καθώς οργάνωσε πολύ σωστά, «χτύπησε» στα πόδια όπως έπρεπε τον πανύψηλο Πατσέτσνικς και κρατούσε το τέμπο για τους γηπεδούχους που τελείωσαν το πρώτοι μέρος με 50-36.

Παρά την κακή εμφάνιση του Καλάθη (κυρίως στη φάση εκτέλεσης με 2/10 σουτ, γιατί πιστώθηκε 9 ασίστ) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβάλει απόλυτα το παιχνίδι του και στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Λάνγκφορντ να είναι ο εκφραστής των επιθέσεων. Κυρίως όμως οι ισπανοί δεν είχαν τις λύσεις για να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να κάνουν την ανατροπή και να απειλήσουν.

Χωρίς να πιεστεί λοιπόν ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά μέχρι και τους 19 πόντους (74-55 στο 29’) κάνοντας τη ζωή του πιο εύκολη.

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί και χρειαζόταν σωστή διαχείριση από την πλευρά των γηπεδούχων για να φτάσουν στην επικράτηση. Ο Πασκουάλ είδε τους παίκτες του να διατηρούν τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 102-87.

Από τους «πράσινους» οι Λάνγκφορντ (16π.), Παπαπέτρου (15π. 7ρ) και Λεκαβίτσιους (16π ) ήταν οι καλύτεροι παίκτες, ενώ για τη Γκραν Κανάρια οι Εβανς (15π.), Ερικσον (15π.) και Χάνα (12π. 6ας) προσπάθησαν για το καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές στη Euroleague εκκινώντας με δύο στα δύο στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα

Live Blog Παναθηναϊκός – Γκραν Κανάρια

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024