Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σε δήλωση του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στον απόηχο της εφαρμογής του νόμου Παρασκευόπουλου.

«Η Κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει, μέσω της αποδυνάμωσης της ελληνικής αστυνομίας και της ανοχής στην εγκληματικότητα, ότι η προστασία των πολιτών, η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση πως με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλάκισε εγκληματίες, έβαλε τους αστυνομικούς να κάνουν τον σοφέρ σε μέλη παραβατικών οργανώσεων, βάζει τους αστυνομικούς να παίξουν το ρόλο συνοδών για να κόβουν το ρεύμα στους πολίτες, και επιδεικνύει ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές από τις «συλλογικότητες», όπως το χθεσινό περιστατικό με το Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Αθηνών.

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση οδηγεί τις αστυνομικές υπηρεσίες στη διάλυση προσθέτοντας πως «η περιβόητη «αναδιάρθρωση» των αστυνομικών υπηρεσιών αποδείχθηκε ευφημισμός για καταργήσεις/συγχωνεύσεις υπηρεσιών, μειώσεις προσωπικού και αποδυνάμωση των τμημάτων της υπαίθρου, ενώ ο νέος φιλόδοξος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο δρόμο, «ΠΕΡΣΕΑΣ», έχει δημιουργήσει αναστάτωση, αφού η υλοποίηση του είναι αδύνατη λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό» τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την «λογική» της Κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών. Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο