Αδυναμία να ελέγξουν τα οχήματα που θα μεταφερθούν εκπρόθεσμα για Τεχνικό Έλεγχο στα ΚΤΕΟ της χώρας, το ερχόμενο Σάββατο, που θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας το σύστημα TAXIS, δηλώνουν τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ (ΙΚΤΕΟ).

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 24:00, καθώς θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, αναφέρει ο Σύνδεσμος ΙΚΤΕΟ, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνεπώς δεν θα μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά παράβολα εκπροθέσμων ελέγχων ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εκπροθέσμων ελέγχων και συνεπώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων ΚΤΕΟ.

Το φαινόμενο αυτό, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, απασχολεί πολύ συχνά πολίτες και επιχειρήσεις, «καθώς δημιουργεί συστηματικά, σημαντικά ζητήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών». Επιπλέον, στις περιπτώσεις που οι προθεσμίες είναι οριακές, προκαλείται οικονομική επιβάρυνση, δεδομένου ότι οι κλίμακες κόστους των παραβόλων αυξάνονται με βάση την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας και τον τύπο των οχημάτων. Στις περιπτώσεις αυτές, τα επιπλέον κόστη για τους πολίτες κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 124 ευρώ, πέραν του βασικού κόστους ελέγχου των ΚΤΕΟ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά και ζητά από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το υπουργείο Μεταφορών, «να μεριμνήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από τις τακτικότατες δυσλειτουργίες του συστήματος TAXIS, γενικότερα του κρατικού μηχανισμού». Καταλήγουμε συχνά πλέον, «πολίτες και επιχειρήσεις, να ζημιώνουμε λόγω απρόοπτης επιβολής επιπλέον παραβόλων, αναστάτωσης και αδικαιολόγητης αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων στην εξυπηρέτηση των πολιτών», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο