
Μπαρνιέ για Brexit: Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο για συμφωνία
«Εργαστήκαμε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και νύχτες προκειμένου να επιτύχουμε μια συνολική συμφωνία για την αποχώρηση και την κοινή πολιτική δήλωση, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί»
«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τις επόμενες εβδομάδες με ψυχραιμία και υπομονή».
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής. Ο Μ. Μπαρνιέ αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους Ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων, οι οποίοι θα συζητήσουν επίσης και τα επόμενα βήματα.
«Εργαστήκαμε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και νύχτες προκειμένου να επιτύχουμε μια συνολική συμφωνία για την αποχώρηση και την κοινή πολιτική δήλωση, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», δήλωσε ο Μ. Μπαρνιέ, υπογραμμίζοντας πως το «Brexit πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο για όλους και για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του νησιού της Ιρλανδίας».
«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, πολύ περισσότερο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τις επόμενες εβδομάδες με ψυχραιμία και υπομονή», κατέληξε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη



