Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φήμες για απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού - Διαψεύδει η Κομισιόν

Φήμες για απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού – Διαψεύδει η Κομισιόν

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έκανε λόγο για απόρριψη του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού από την ΕΕ. Άμεση, ωστόσο, ήταν η διάψευση εκ μέρους της Κομισιόν

Έντονη κινητικότητα επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης μετά από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο έκανε λόγο για απόρριψη του προσχεδίου του ιταλικού προϋπολογισμού από την ΕΕ. Άμεση, ωστόσο, ήταν η διάψευση, εκ μέρους της Κομισιόν, από τον ευρωπαίο επίτροπο Γκίντερ Έτιγκερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να απορρίψει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η Ιταλία, μετέδωσε το Der Spiegel, σε μια κίνηση που θα κλιμακώσει την αντιπαράθεση των Βρυξελλών με την Ρώμη και κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσει αναταραχές στις αγορές.

Ο ευρωπαίος επίτροπος, Γκίντερ Έντινγκερ, δήλωσε μάλιστα στο Der Spiegel πως η Κομισιόν έχει καταλήξει πως οι στόχοι της Ιταλίας για το 2019 δεν είναι συμβατοί με τις δεσμεύεις που έχουν αναλάβει τα μέλη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, ο κ. Μοσκοβισί δεν θα αντιπροτείνει λύσεις στην ιταλική κυβέρνηση, αρκούμενος στο να επισημάνει πως παραβιάζεται το πλαίσιο δημοσιονομικής ομαλότητας, ενώ η απορριπτική επιστολή του επιτρόπου Οικονομικών αναμένεται να φτάσει στην Ρώμη την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Η ιταλική πλευρά πάντως έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα υποχωρήσει, θέση που επαναβεβαίωσε, απαντώντας στο δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι. «Είμαστε πεπεισμένοι για την ορθότητα της κίνησής μας, δεν θα αλλάξουμε» έγραψε στο Twitter, σημειώνοντας πως η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να δουλεύει για τους Ιταλούς.

Ο δε Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε μέσω διαδικτύου πως «ο Έτινγκερ και όλοι οι ευρωπαίοι επίτροποι θα έπρεπε να αρχίσουν να φέρονται ως σοβαροί άνθρωποι και να δαγκώνουν την γλώσσα τους τρεις φορές πριν να κάνουν δηλώσεις, όπως ο ήρωας Πάλομαρ, του συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο. Ο ήρωας αυτός, αν την τρίτη φορά που δάγκωνε την γλώσσα του ήταν ακόμη πεπεισμένος γι’ αυτό που ήθελε να πει, το έλεγε. Αλλιώς σώπαινε. Κι έτσι περνούσε εβδομάδες και ολόκληρους μήνες σωπαίνοντας».

Διάψευση Κομισιόν

Άμεση ήταν η απάντηση της Κομισιόν στο δημοσίευμα, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού να προβαίνει σε διάψευσή του.

«Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία» έγραψε στο Twitter ο Έτιγκερ.

«Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις στον προϋπολογισμό» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν είπε ποτέ ότι η Κομισιόν σκοπεύει να στείλει μια επιστολή στην Ιταλία για το θέμα αυτό την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024