Σχοινάς : Πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε αξιολόγηση για τους προϋπολογισμούς
Είναι πολύ νωρίς για την Επιτροπή να υποθέσει την έκβαση της αξιολόγησης των προϋπολογισμών δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, γνωστοποιώντας ότι η Κομισιόν έχει λάβει από όλα κράτη-μέλη τα προσχέδια.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε και τα 19 σχέδια προϋπολογισμού από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς για την Επιτροπή να υποθέσει την έκβαση της αξιολόγησης των προϋπολογισμών.
Ο κ. Σχοινάς εξήγησε, ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, η Επιτροπή, εφόσον χρειάζεται, μπορεί να ζητήσει διευκρινίσεις από τα ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη, εντός μίας εβδομάδας από την υποβολή των σχεδίων προϋπολογισμού.
Εάν οι διευκρινίσεις από ένα κράτος-μέλος δεν κριθούν ικανοποιητικές, η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει στο εν λόγω κράτος-μέλος να παρουσιάσει νέο σχέδιο προϋπολογισμού εντός δύο εβδομάδων.
Η τελική αξιολόγηση της Επιτροπής για τα σχέδια προϋπολογισμού των χωρών της ευρωζώνης αναμένεται να ανακοινωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 8 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ προκρίθηκαν στον τελικό του Europa League
- Conference League: Ράγιο Βαγεκάνο και Κρίσταλ Πάλας «έκλεισαν» θέση στον τελικό
- Μάλαγα – ΑΕΚ 65-78: Στον τελικό του BCL η «Ένωση», με σούπερ Μπάρτλεϊ!
- ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει θέση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ







