
Μακεδονικό : Ξεκινάει η κρίσιμη συζήτηση στην ΠΓΔΜ
Η συζήτηση στην ολομέλεια μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο δέκα ημέρες, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή θα είναι πολύ πιο σύντομη.
Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση στην ολομέλεια μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο δέκα ημέρες, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτή θα είναι πολύ πιο σύντομη.
Για την έγκριση της πρότασης αυτής του κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 από τους 120 βουλευτές), ώστε η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να περάσει στα επόμενα στάδια.
Σε περίπτωση που η πρόταση αυτή της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
- Λίβανος: Νέα εντολή εκκένωσης από τις IDF – Ξεπέρασαν τις 3.000 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις
- Ριζική μεταμόρφωση του αστικού ιστού της Αμαλιάδας πέριξ του σταθμού του ΟΣΕ
- ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο
- Νέα Αριστερά: Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης, τιμής και ιστορικής ευθύνης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ζητάει ισχυρή πολιτική συνοχής
- Πάτρα: Συγκλονίζει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση – «Έχω κατάγματα και μώλωπες»



