Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόγειες διαμάχες για τα ψηφοδέλτια

Υπόγειες διαμάχες για τα ψηφοδέλτια

Ερωτηματικά για την τοποθέτηση Βενιζέλου στο Επικρατείας μετά την αλλαγή τακτικής Γεννηματά απέναντι στη ΝΔ

Σε γόρδιο δεσμό που προκαλεί ισχυρές εσωτερικές αναταράξεις έχει μετατραπεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής. Μια διαδικασία που είχε σχεδιαστεί για να αναδείξει τον στελεχικό πλούτο της Κεντροαριστεράς, την ανανέωση, τη διεύρυνση και τη συνέχεια του χώρου, έχει εξελιχθεί σε μια μάχη παρασκηνίου, την οποία τροφοδοτεί η συνεχής σεναριολογία. Πολλά στελέχη αναμένουν παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προτού οι υπόγειες αντιπαραθέσεις πάρουν τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης.

«Αριστερή στροφή» και εσωτερικές ισορροπίες

Η διατάραξη των εσωτερικών ισορροπιών φαίνεται από τα αντικρουόμενα σενάρια που έχουν διακινηθεί για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαρροές από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ότι η κυρία Γεννηματά εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει στον κ. Βενιζέλο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ εμφανιζόταν ως «η καλύτερη λύση» και ως «το πολιτικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καθοριστική μάχη των εκλογών».
Προσωπική συζήτηση Γεννηματά – Βενιζέλου για το θέμα αυτό δεν έχει γίνει, οπότε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν έχει εκφράσει κατ’ ιδίαν την άποψή του για τη στρατηγική του Κινήματος

Αλλαγής ούτε φυσικά κάποια επιθυμία για τα ψηφοδέλτια. Δημόσια όμως έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια ως προς το τι σημαίνει «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης στην «προγραμματική διεύθυνση» της χώρας. Το υφέρπον δόγμα, όπως λέει, «ας είναι αυτοδύναμη η ΝΔ για να έχουμε εμείς την ησυχία μας» ακυρώνει τον μεσαίο χώρο.

Ωστόσο, μετά την «αριστερή στροφή» στη φρασεολογία του Κινήματος Αλλαγής που ανέβασε τους τόνους της κριτικής προς τη ΝΔ, το σκηνικό άλλαξε. Στελέχη σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ωστόσο εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση Βενιζέλου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν συμβαδίζει με τη νέα τακτική του Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι «έχει ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ στίγμα» το οποίο δεν βοηθά την προσπάθεια επαναπατρισμού των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ που επέλεξαν να ψηφίσουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αλλά έχουν αντιδεξιό προσανατολισμό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024