Και πάλι γίνεται ένα λάθος.

Ακούγοντας τον Παύλο Πολάκη να λέει το καταπληκτικό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν βάλει κάποιους στην φυλακή, η σχεδόν ομόθυμη αντίδραση ήταν: «κάποιος να του πει ότι στην Δημοκρατία υπάρχει διάκριση των εξουσιών».

Πιστεύει κάποιος ότι αυτό απασχολεί τον Πολάκη; Πιστεύει κάποιος ότι αυτά που λέει ενοχλούν τον Πρωθυπουργό; Πιστεύει κάποιος ότι η δήλωση ήταν απλώς ατυχής;

Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη είναι μία σαφής ένδειξη πολιτικής αντίληψης και πρακτικής. Για μία ακόμη φορά εμφανίζεται να απειλεί, συνειδητά και σχεδιασμένα.

Απειλεί πολιτικούς αντιπάλους και την ίδια στιγμή στέλνει σήματα. Στους δικαστικούς λειτουργούς, την ηγεσία της Δικαιοσύνης και προς όσους τύχει να χειριστούν υποθέσεις με πολιτικό φορτίο έως τις εκλογές.

Αν μη τι άλλο, σε μία τέτοια δήλωση θα έπρεπε να έχει αντιδράσει πρώτος και καλύτερος ο υπουργός Δικαιοσύνης. Υποθετικά μιλώντας, βέβαια. Αυτός είναι άλλωστε ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος για την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής, σιωπή.

Για μία ακόμη φορά, δηλώσεις σαν κι αυτήν θέτουν όμως ένα ζήτημα διαφορετικής τάξεως.

Τι λένε και τι θεωρούν όλοι αυτοί που προτείνουν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τον σχηματισμό ενός προοδευτικού μετώπου κατά της ακροδεξιάς επέλασης του Μητσοτάκη;

Πώς ακούει ο Δανέλλης τον Πολάκη, ας πούμε; Θεωρεί ότι είναι μία εξαίρεση που θα περιθωριοποιηθεί από τους κατά άλλα προοδευτικούς φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ; Πιστεύει ότι αυτά που λέει ο Πολάκης δεν εκφράζουν τον Πρωθυπουργό;

Αν αυτά θεωρεί κάνει λάθος. Αν κάτι άλλο επιδιώκει, με γεια του με χαρά του. Αλλά ας μην επιστρατεύει ούτε ο Δανέλλης ούτε οι υπόλοιποι, διάφορες θεωρητικές και γλυκανάλατες φιοριτούρες, προκειμένου να μετατρέψουν την προσωπική τους αγωνία για το πολιτικό τους μέλλον, σε δήθεν θεωρητική αναζήτηση των γενικώς και αορίστως «προοδευτικών».

Στον δρόμο προς τις εκλογές οι μάσκες πέφτουν.

Και υπό αυτήν την έννοια ο Πολάκης επιτελεί ένα έργο: ξεκαθαρίζει τα διλήμματα στα οποία όλοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετηθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο