Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραδικαστικό: Για ποιους ζήτησε ενοχή ο εισαγγελέας

Παραδικαστικό: Για ποιους ζήτησε ενοχή ο εισαγγελέας

Η δίκη διεξάγεται εδώ και 18 μήνες, με άξονα τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση που μέχρι πρότινος φυγοδικούσε.

Την ενοχή του προέδρου Εφετών Γιάννη Ευσταθίου και του δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Νίκος Δεγαϊτης, στη δίκη για τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος, με κατηγορούμενους δικαστές και δικηγόρους – και η οποία διεξάγεται εδώ και 18 μήνες, με άξονα τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση που μέχρι πρότινος φυγοδικούσε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, στον αντίποδα, πρότεινε την αθώωση του Μπολέτση, επισημαίνοντας ότι κακώς παραπέμφθηκε σε δίκη, αλλά και ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά του, της δωροδοκίας, ως απότοκη φόβου, απέναντι στον «αδίστακτο δικαστικό λειτουργό».

Ο ίδιος ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη για την εκβίαση του επιχειρηματία, πρότεινε ωστόσο την απαλλαγή του, λόγω εξαλείψεως του αξιοποίνου, για το αδίκημα της πλημμεληματικής δωροδοκίας. Με το ίδιο σκεπτικό εισηγήθηκε την απαλλαγή λόγω παραγραφής του δικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου και του ιερέα Διονυσίου Ζήκου. Αντιθέτως, ζήτησε την ενοχή του Σταύρου Γεωργιτσιανάκου για διαμεσολάβηση σε ενεργητική δωροδοκία δικαστή άνω των 120.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Δεγαϊτης ζήτησε τη αθώωση λόγω αμφιβολιών του δικηγόρου Κωνσταντίνου Ντάλτα, καθώς και την απαλλαγή του εφέτη Αθανάσιου Μουστάκα. Απαλλαγή από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ζήτησε επίσης και για όσους κατηγορούμενους έχουν παραπεμφθεί σχετικά στο ακροατήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο δικαστές, Ευσταθίου και Μουστάκας, από τον Μάϊο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010, φέρονται να έλαβαν 600.000 ευρώ από τον Πέτρο Μαντούβαλο – μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη – προκειμένου να αθωώσουν τον ίδιο και δύο συνεργάτες του, που δικάζονταν για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο1». Ο Ευσταθίου κατηγορείται επίσης ότι μέσω του Γιοσάκη εκβίασε τον Μπολέτση να του καταβάλει 60.000 ευρώ, προκειμένου να εκδώσει και για εκείνον απαλλακτική απόφαση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024