Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική Ελπίδων: Βλέπει Euro μέσω μπαράζ, μετά την ήττα στην Κροατία

Εθνική Ελπίδων: Βλέπει Euro μέσω μπαράζ, μετά την ήττα στην Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 2-0 στην Κροατία και έχασε την ευκαιρία για απευθείας πρόκριση στα τελικά του U21 Euro 2019

Για δύο αποτελέσματα παρατάχθηκε η Εθνική Ελπίδων στην Κροατία την Παρασκευή 12/10, όμως ηττήθηκε 2-0 και έχασε την ευκαιρία για απευθείας πρόκριση στα τελικά του U21 Euro 2019.

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε στον 1ο προκριματικό όμιλο η Κροατία πήρε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με την Ελλάδα (είχαν αναδειχτεί ισόπαλες στην Τούμπα) και χρειάζεται απλώς να κερδίσει το αδύναμο Σαν Μαρίνο (δεν έχει ούτε πόντο) για να κλείσει θέση στα γήπεδα της Ιταλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ελλάδα από την άλλη αναμένεται να είναι η μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες των 9 προκριματικών ομίλων (εκκρεμεί ο αγώνας με τη Λευκορωσία) που συνεπάγεται συμμετοχή σε μπαράζ πρόκρισης.

Στο ματς με την Κροατία το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη έχασε πολλές ευκαιρίες και στο φινάλε αυτό το πλήρωσε. Με το… καλημέρα στο ματς (3ο λεπτό) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία, όταν ο Βέργος νικήθηκε από τον Πόσαβετς και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Πασαλίδη σταμάτησε στο δοκάρι.

Και πάλι ο Βέργος ήταν πρωταγωνιστής στο 23΄, όταν αστόχησε μετά τον έξοχο συνδυασμό ανάμεσα σε Ανδρούτσο και Λημνιό. Οι Κροάτες προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του ματς (41΄) με το σουτ του Βλάσιτς να καταλήγει στα δίχτυα του Κότσαρη (η μπάλα βρήκε στον Πασαλίδη κι άλλαξε πορεία).

Η Εθνική είχε άλλες δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τους Ανδρούτσο (48΄) και Λάμπρου (55΄), ωστόσο, η αποβολή του Νικολάου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65΄ άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρέκαλο με ατομική ενέργεια έγραψε το τελικό 2-0, με τους Κροάτες να θέλουν νίκη την Δευτέρα επί του Σαν Μαρίνο (δεν έχει βαθμό) για να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση.

Η ήττα αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση «καταδικαστική» για τη «γαλανόλευκη», η οποία έχει το «πάνω χέρι» για να βρεθεί μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων δεύτερων των ομίλων. Για να εξασφαλιστεί η 2η θέση θα χρειαστεί νίκη ή, ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική επί της Λευκορωσίας, έτσι ώστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίξει την πρόκριση της σε αγώνα μπαράζ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πόσαβετς, Ουρέμοβιτς, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπένκοβιτς, Σόσα, Σούνιτς, Βλάσιτς, Ιβάνουσετς, Μπρεκάλο (94΄ Μπάμπιτς), Χαλίλοβιτς (74΄ Φιόλιτς), Γιακόλις.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64’ Χατζηγιοβάννης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68’ Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος).

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες)
1. Κροατία 22
2. Ελλάδα 22
3. Λευκορωσία 14
4. Τσεχία 13
5. Μολδαβία 7
6. Σαν Μαρίνο 0

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024