Επίτιμος δημότης Χολαργού – Παπάγου ο Προκόπης Παυλόπουλος
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από την δικτατορία των κάθε είδους πραξικοπηματιών, αλλά και από τη δικτατορία των μετρίων και της μετριότητας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του δήμου Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Περικλέους»
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από την δικτατορία των κάθε είδους πραξικοπηματιών, αλλά και από τη δικτατορία των μετρίων και της μετριότητας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του δήμου Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Περικλέους», κατά τις οποίες του απονεμήθηκε και το «Βραβείο Περικλέους».
Αναφερόμενος στο παράδειγμα του Περικλή και στα διδάγματα που μας κληροδότησε ο κορυφαίος Αθηναίος πολιτικός, στο όνομα του οποίου συνοψίζεται το απόγειο της Αρχαίας Αθήνας και η άνθηση της πρώτης δημοκρατίας στην ιστορία, επισήμανε ότι ο πολιτικός ταγός καταξιώνεται ιστορικώς όταν επιδιώκει να είναι χρήσιμος για το δημόσιο συμφέρον, και όχι αρεστός κατά περίσταση και κατά τη συγκυρία.
Υποστήριξε, επίσης, ότι στον αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, έναντι των κάθε είδους εχθρών της, η Ελλάδα οφείλει να είναι πρωτοπόρος μέσω της προαγωγής της Αριστείας και πρόσθεσε ότι ως λαός επιβάλλεται να ξεπεράσουμε, το ταχύτερο δυνατό, την κακή μας συνήθεια να φθονούμε και να μειώνουμε ό,τι μας υπερβαίνει, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να επιδιώκουμε τη σύγκριση με τους άριστους και όχι τον συγχρωτισμό με τους μέτριους.
Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα υπηρετήσουμε τη δημοκρατική οργάνωση του κοινωνικού συνόλου στο οποίο ανήκουμε, καθώς η υπεράσπιση -υπό όρους ισότητας ευκαιριών και ισότητας στην αφετηρία- της Αριστείας στην πράξη, και μάλιστα σε κάθε τομέα ανθρώπινης δημιουργικότητας μέσα σε μια κοινωνία, έχει πάντοτε ως αποτέλεσμα την ποιοτική αναβάθμιση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
«Αυτή είναι, ίσως, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, ιδίως στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης αλλά, από την άλλη, και της επίθεσης κατά της Δημοκρατίας, την οποία επιχειρούν οι παντοειδείς εχθροί της, οι οποίοι συνεχώς, δυστυχώς, πληθαίνουν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό, προς τιμήν του Περικλή, αλλά και όλης της περιόδου εκείνης, της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, που είναι γνωστή ως ο «Χρυσός Αιώνας του Περικλή».
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442