Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χρυσή βίζα» για καταθέσεις και για ομόλογα

«Χρυσή βίζα» για καταθέσεις και για ομόλογα

Επεκτείνεται η Golden Visa

Στην επέκταση του προγράμματος «Golden Visa» και σε επενδυτές που θα αγοράζουν μετοχές, ομόλογα ή θα διατηρούν τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα εκτός από τα ακίνητα προχωράει το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, τα όρια θα είναι 400.000 ευρώ για καταθέσεις και 800.000 ευρώ για την αγορά ομολόγων και για την αγορά μετοχών Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και για την αγορά μετοχών άλλων εταιρειών καθώς και ομολόγων μέσω της δευτερογενούς αγοράς.

Η επέκταση του θεσμού της Χρυσής Βίζας και σε κινητές αξίες είναι κάτι που ζητούν έντονα Άραβες, Ασιάτες και Ρώσοι επενδυτές με το ενδιαφέρον να είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Το πρόγραμμα Golden Visa εμφανίζει έντονα ανοδικές τάσεις καθώς πολλοί Κινέζοι, Τούρκοι και Ρώσοι πολίτες έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στην αγορά ακινήτου στη χώρα μας για να αποκτήσουν την άδεια διαμονής.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και μέχρι τώρα αφορούσε τη χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επένδυαν σε ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από τα μέσα του 2013, οπότε ξεκίνησε το πρόγραμμα, μέχρι τις 30 Αυγούστου 2018 είχαν χορηγηθεί άδειες διαμονής σε 3.154 πολίτες τρίτων χωρών. Το ύψος των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί για την αγορά ακινήτων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024