Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός - Τι θα γίνει με τις συντάξεις

Στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός – Τι θα γίνει με τις συντάξεις

Το σχέδιο προϋπολογισμού θα καταθέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Το σχέδιο προϋπολογισμού θα καταθέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη Δευτέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Την 1η Οκτωβρίου κατά την κατάθεση του προσχεδίου στη Βουλή επελέγη η λύση κατάθεσης προσχεδίου με δύο όψεις. Στο βασικό σενάριο, οι περικοπές στις συντάξεις και η εφαρμογή των προνομοθετημένων αντιμέτρων οδηγούσε σε πρωτογενές πλεόνασμα 4,14% του ΑΕΠ το 2019 και στο σενάριο «προθέσεων», οι περικοπές δεν περιλαμβάνονταν και τη θέση των αντιμέτρων έπαιρναν μέτρα τα οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, οδηγώντας το πρωτογενές πλεόνασμα σε 3,56% του ΑΕΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει καταρχήν «πράσινο φως» μη περικοπών από την Κομισιόν, ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι το προσχέδιο της Δευτέρας αναμένεται από τους δανειστές να ενσωματώνει τις περικοπές.

Από την άλλη πλευρά με παρέμβασή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος,  Γιάννης Στουρνάρας η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα όλων των συµφωνηθέντων µε τους δανειστές της είναι µονόδροµος για να βγει από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της. Η επισήμανση αυτή αποκτά ειδική βαρύτητα μετά τα «καρφιά» του Κλάους Ρέγκλινγκ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης έχει υποχρέωση να υποβάλει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019 στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου.

Ο προϋπολογισμός θα υποβληθεί στην Κομισιόν, η οποία θα εκδώσει την εισήγησή της, για να οδεύσει στη συνέχεια στο Eurogroup. Η εισήγηση της Κομισιόν αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και το Eurogroup στη συνέχεια θα συνεδριάσει στις 3 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024