Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Τουλάχιστον δώδεκα οι νεκροί από τον τυφώνα Μάικλ

ΗΠΑ : Τουλάχιστον δώδεκα οι νεκροί από τον τυφώνα Μάικλ

Στους δώδεκα ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μάικλ στις ΗΠΑ, ενώ οι αρχές αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί

Στους δώδεκα ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μάικλ στις ΗΠΑ, ενώ οι αρχές αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Διασώστες στη Φλόριντα χρησιμοποιούν σήμερα βαρύ εξοπλισμό για να παραμερίσουν συντρίμμια καθώς και ελικόπτερα για να εντοπίσουν παγιδευμένους κατοίκους.

Ο κυκλώνας πρόκειται από τους μεγαλύτερους που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ, με ανθρώπινες απώλειες να σημειώνονται σε Φλόριντα, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

«Περιμένω πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σήμερα και αύριο», δήλωσε στο CNN ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA). «Ελπίζουμε ότι δεν θα αυξηθεί δραματικά», πρόσθεσε.

Ο Λονγκ κάλεσε κοινότητες όπως η Μέξικο Μπιτς, όπου πολλές κατοικίες σαρώθηκαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 3,7 έως 4 μέτρα εξαιτίας του κυκλώνα, να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση με τέτοιον τρόπο ώστε τα κτίρια να αντέχουν σε μελλοντικές καταιγίδες.

«Είναι εντάξει αν θέλεις να ζήσεις στην ακτή ή πάνω σ’ ένα βουνό όπου σημειώνονται πυρκαγιές ή ό,τι άλλο, όμως οι κατασκευές σου πρέπει να έχουν υψηλότερες προδιαγραφές», δήλωσε. «Αν είναι να ανοικοδομήσουμε, ας το κάνουμε σωστά».

Ο Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκαλούν πλημμύρες στην Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια. Νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) είχε μετακινηθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό βορειοανατολικά του Νόρφολκ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο παρακολούθησης των κυκλώνων (NHC).

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε 1,1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα μέχρι τη Βιρτζίνια, ανακοινώθηκε από εταιρείες κοινής ωφελείας.

«Προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες τους. Η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που δέχτηκαν καταστροφές στις περιουσίες τους και με όσους αναγκάστηκαν να ‘’ξεριζωθούν’’ από τους τόπους τους» ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον φονικό τυφώνα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024