Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μάτος γίνεται «100αρης» με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη

Ο Μάτος γίνεται «100αρης» με τον ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη

Ο Λέο Μάτος θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (21/10)

Γεννημένος στις 2 Απρίλη του 1986 στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο, ο Λεονάρντο ντε Μάτος Κρουζ, ή πιο απλά Λέο Μάτος, με τη… γερμανική ποδοσφαιρική νοοτροπία (όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε ουκρανικά Μέσα) μετά την περιπλάνησή του σε Γαλλία, Βραζιλία κι Ουκρανία «προσάραξε» στην συμπρωτεύουσα, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών με τον ΠΑΟΚ.

Ήταν καλοκαίρι του 2016 και σημείο αναφορά τους ήταν τότε η Τσερνομόρετς στην οποία είχε θητεύσει πέντε σεζόν. Δύο χρόνια μετά, έχοντας ήδη συμφωνήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο του Βορρά για ακόμη μία τετραετία, όνειρό του είναι να «γράψει το όνομά του στην Ιστορία του ΠΑΟΚ».

Ένα κεφάλαιο για τον ακούραστο στρατιώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου (μόνο φέτος, έχει αγωνιστεί στα 14 εκ των 15 επίσημων παιχνιδιών της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις) θα γραφτεί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, την Κυριακή 21/10, στο ντέρμπι κόντρα στον συμπολίτη Άρη.

Ο 32χρονος αμυντικός που διανύει την τρίτη του σεζόν στα ασπρόμαυρα, είναι μια ανάσα μακριά από την 100άρα! Αριθμός συμβολικός, που αναμένεται να γιορτάσει στο σπίτι του «εχθρού», στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο έμπειρος οπισθοφύλακας έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις με τον Δικέφαλο του Βορρά. Το 2017 μάλιστα ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.

Οι αριθμοί του μαρτυρούν τα εξής. Στις 99 συμμετοχές του έως τώρα έχει πετύχει 16 τέρματα κι έχει μοιράσει 15 ασίστ (σε 8.611 αγωνιστικά λεπτά). Πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα έχει 64 παρουσίες, έχοντας βάλει την μπάλα στα δίχτυα 11 φορές, κι έχοντας «σερβίρει» 10 γκολ στους συμπαίκτες του. Στο Κύπελλο έχει 13 συμμετοχές με 3 γκολ και μια ασίστ, ενώ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει 20 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ.

Ο Λέο Μάτος, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και αν γράψει στην συμπρωτεύουσα τόσα χιλιόμετρα, όσα προβλέπει το νέο του συμβόλαιο, θα κάνει τριπλό ρεκόρ. Σε συμμετοχές για ένα μόνο σύλλογο (περισσότερες έχει με την Τσερνομόρετς- 120), σε τέρματα και σε ασίστ. Ο πρώτος στόχος, η κατοστάρα, είναι κοντά!

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024