Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διανομέων στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται και για το Σάββατο οι κινητοποιήσεις των διανομέων στη Θεσσαλονίκη, καθώς άκαρπη ανεδείχθη η συνάντηση με αντικείμενο την απόλυση τριών συναδέλφων τους από γνωστό εστιατόριο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη
Συνεχίζονται και για το Σάββατο οι κινητοποιήσεις των διανομέων στη Θεσσαλονίκη, καθώς άκαρπη ανεδείχθη η συνάντηση με αντικείμενο την απόλυση τριών συναδέλφων τους από γνωστό εστιατόριο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μετείχαν εκπρόσωποι των διανομέων, της εργοδοσίας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Νεφελούδης ανέφερε ότι «δεν βρέθηκε λύση, γιατί ήταν αδιάλλακτη η επιχείρηση. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί κατάσταση, γιατί υπάρχει σε εξέλιξη μια εργατική διαφορά μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζόμενων στο ΣΕΠΕ, η οποία πιθανόν να έχει δικαστική συνέχεια, πιθανόν, αυτό ειπώθηκε έμμεσα εδώ. Υπήρχε μια αδιαλλαξία από την πλευρά της επιχείρησης. Προς το παρόν η συμφιλιωτική συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα». Το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τις επόμενες μέρες εγκύκλιο για τις υποχρεώσεις προς τους διανομείς, που θα σταλεί στους εργοδότες.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο το βράδυ στις 8 θα γίνει συγκέντρωση στο ΕΚΘ και πορεία και τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους απολυμένους του καταστήματος για περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «ως εργαζόμενοι και ως συνδικάτο ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση συμφιλίωσης, γιατί είχαμε τη διάθεση να βρεθεί μια λύση. Ξεδιπλώσαμε την πρότασή μας, αλλά από την πλευρά της εργοδοσίας δεν έγινε κάποια πρόταση. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, για την καταβολή των δεδουλευμένων. Δεν διεκδικούμε τίποτα παραπάνω από τα χρήματα που έχουμε δουλέψει και από τις θέσεις εργασίας μας».
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442