Η συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πέραν του 2022, οπότε σταματάει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση της ΕΕΤΑΑ.

Ο κ. Γκοτσόπουλους αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκινάει η Εταιρεία για τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να παρουσιάσει προτάσεις και λύσεις στην κεντρική διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να συνεχιστεί όταν θα έχει σταματήσει η κοινοτική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης, Καλογερόπουλος, στην ομιλία του, αφού τόνισε την καλή συνεργασία που υπήρξε με τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης), την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ, το ΤΕΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επισήμανε ότι οι στόχοι της Εταιρείας που είχαν τεθεί την άνοιξη του 2016 σήμερα έχουν επιτευχθεί στο 90% και υποστήριξε ότι η ΕΕΤΤΑ από ελλειμματική, φέτος θα παρουσιάσει πλεόνασμα.

Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η κατάρτιση του «Κλεισθένης 2», στον οποίο -όπως είπε- ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, ξεκινώντας από την Αυτοδιοίκηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο