Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σιγή ιχθύος για την Ελλάδα από τον Τόμσεν

Σιγή ιχθύος για την Ελλάδα από τον Τόμσεν

Χωρίς αναφορές για την Ελλάδα η ενημέρωση από τον Πολ Τόμσεν - Το μήνυμα για τις χώρες της Ευρωζώνης

Σαφές μήνυμα προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης της Ευρωζώνης και ειδικότερα σε εκείνες, που ενώ βρίσκονται σε ανάπτυξη, δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να βελτιώσουν τη δημοσιονομική τους θέση έστειλε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόλ Τόμσεν.

Μιλώντας στην σύνοδο του Ταμείου στην Ινδονησία ο κ. Τόμσεν σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις δεν επέδειξαν επαρκή δημοσιονομική συγκράτηση τις καλές εποχές, με συνέπεια σε αρκετές περιπτώσεις τα ονομαστικά ελλείμματα να έχουν αυξηθεί.

Αν και απέφυγε να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες, ήταν σαφές πως απευθυνόταν και στην Ιταλία, κάνοντας λόγο για κράτη- μέλη, που «χάνουν την ευκαιρία» να μειώσουν το χρέος τους τώρα, που οι συνθήκες είναι ακόμη ευνοϊκές, προκειμένου να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη ύφεση.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ δήλωσε ότι η Ευρώπη επωφελείται από μία περίοδο «ισχυρής ανάπτυξης», η οποία στηρίζεται κυρίως στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης και των μισθών. Γι’ αυτό, κάλεσε τα κράτη με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλό δημόσιο χρέος να δημιουργήσουν δημοσιονομικό χώρο, που θα επιτρέψει τη σταδιακή μείωση του χρέους τους. Επισήμανε ακόμα ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία έχουν αυξηθεί, αλλά όχι λόγω του εμπορικού πολέμου.

Καμία αναφορά στην Ελλάδα

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στην Ελλάδα ο κ.  Τόμσεν, στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Συνόδου του Ταμείου.

Για πρώτη φορά ύστερα από 8 χρόνια, ο κ. Τόμσεν δεν προέβη σε καμία επισήμανση για τη χώρα μας, ενώ δεν απάντησε σε ερωτήσεις που στάλθηκαν ηλεκτρονικά, όπως αυτές των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόμσεν θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί στη συνέχεια και με την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χθες αναγνώρισε λάθη στο πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας, αλλά και έσπευσε να επισημάνει πως το βασικό πρόβλημα ήταν η απροθυμία των κυβερνήσεων να αναλάβουν την «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024