Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινική έρευνα για την αποτυχημένη εκτόξευση του Σογιούζ

Ποινική έρευνα για την αποτυχημένη εκτόξευση του Σογιούζ

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Ρωσία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της αποτυχημένης εκτόξευσης του διαστημόπλοιου Σογιούζ, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Έρευνας

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Ρωσία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της αποτυχημένης εκτόξευσης του διαστημόπλοιου Σογιούζ, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Έρευνας.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθούν αν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στην αποτυχία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν, ο Ρώσος Αλεξέι Οφτσινίν και ο Αμερικανός Νικ Χέιγκ, να εκτοξευθούν με την κάψουλά τους και να προσγειωθούν σώοι και αβλαβείς στις στέπες του Καζακστάν.

«Ομάδα έρευνας έχει συσταθεί και οι αξιωματούχοι εξετάζουν αυτή τη στιγμή το σημείο της εκτόξευσης, έχουν κατασχεθεί έγγραφα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν είχε ανακοινώσει τη σύσταση μιας επιτροπής έρευνας.

Ο πύραυλος Σογιούζ παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα περίπου δύο λεπτά μετά την εκτόξευσή του. Οι δύο αστροναύτες, που εκτοξεύθηκαν χάρη στον «πύργο διάσωσης» του πυραύλου, εντοπίστηκαν από τα συνεργεία διάσωσης λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή τους σε απόσταση 400 χλμ. και πλέον ανατολικά του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ρωσία μπορεί να αναστείλει όλες τις μη επανδρωμένες πτήσεις των πυραύλων Σογιούζ φέτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.

Ανησυχία για την κατάσταση των αστροναυτών

Η τηλεόραση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, NASA, ανέφερε πως, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το πλήρωμα του Σογιούζ είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, η κατάσταση της υγείας των δύο αντρών «δεν είναι εντελώς καλή».

«Τα μέλη του πληρώματος του διαστημοπλοίου Soyuz MC-10 εξετάστηκαν από γιατρούς, η κατάσταση τους δεν είναι εντελώς καλή», δήλωσε η πηγή χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «σύντομα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Τσκάλοφσκι στην Μόσχα και εν συνεχεία στην πόλη των Άστρων», όπου διαμένουν οι αστροναύτες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024