Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης

Να πληροφορηθεί αν το ελληνικό δημόσιο πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για κτίρια, στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και του έχουν παραχωρηθεί, με αφορμή τα όσα «αποκαλύφθηκαν» για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, η κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει άμεσα την απαίτηση του Υπερταμείου, η διοίκηση του οποίου με την από 14-06-2018 επιστολή της ζήτησε να μεταφερθούν στην θυγατρική της «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ ΑΕ), επιπλέον 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός τριών (3) ημερών, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320/19-06-2018), με την οποία μεταβίβασε όλα τα ακίνητα που ζήτησε το Υπερταμείο στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Όπως σημειώνει, τώρα το ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. ‘Αρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο, αναζητώντας τι ισχύει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ανακάλυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερταμείο και ότι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο.

Όμως, παρά την αναζήτηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παραχώρησης, ούτε το ενοικιαστήριο.

«Συνεπώς, αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες» υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο γραμματέας της ΝΔ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Αυγενάκης, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών αν υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο Υπερταμείο, αν το ελληνικό δημόσιο καταβάλει ενοίκιο για τη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και ποια δημόσια κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, καταβάλλει (ή θα αρχίσει να καταβάλλει) ενοίκιο;

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr