Να ενημερωθούν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, για τις εξελίξεις για το προσφυγικό ζητούν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, τονίζει την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με την αυτοδιοίκηση, επισημαίνει ότι δεν έλαβε απαντήσεις στα έγγραφα που έστειλε στον υπουργό και υπογραμμίζει ότι πρέπει να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα λόγω της πύκνωσης των προσφυγικών ροών.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Δεν επιτρέπεται να αγνοούνται (όπως ατυχώς μέχρι τώρα συμβαίνει) τόσο οι Δήμοι στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν δομές φιλοξενίας προσφύγων και στα διοικητικά όρια των οποίων εξετάζεται «αρμοδίως» και εν αγνοία τους (!) η δημιουργία και νέων δομών, όσο και η συλλογική θεσμική έκφραση των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, δηλαδή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων», υπογραμμίζει ο κ. Κυρίζογλου.