Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο – ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά του Κασόγκι

Βίντεο – ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά του Κασόγκι

Το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV έδειξε ένα βίντεο με έναν άντρα που μοιάζει με τον σαουδάραβα δημοσιογράφο να μπαίνει στο προξενείο, όπου κοντά είναι παρκαρισμένο ένα μαύρο βαν

Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος προέβαλε η τουρκική τηλεόραση, στο οποίο φαίνεται ο σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, στις 13:14 στις 2 Οκτωβρίου. Το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV έδειξε ένα βίντεο με έναν άντρα που μοιάζει με τον σαουδάραβα δημοσιογράφο να μπαίνει στο προξενείο, όπου κοντά είναι παρκαρισμένο ένα μαύρο βαν.

Στα πλάνα που ακολουθούν εμφανίζεται ένα βαν να εισέρχεται στους χώρους του προξενείου και να φεύγει από εκεί στις 15:08, σύμφωνα με το 24 TV και αργότερα να εισέρχεται στην παρακείμενη οικία του προξένου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Aksam, τον Μουράτ Κελκιτλίογλου, «είναι βέβαιο ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε μέσα σε αυτό το φορτηγάκι νεκρός ή ζωντανός».

Επίσης οπτικό υλικό, που προέβαλε το δίκτυο της Τουρκίας TRT World, δείχνει μια ομάδα ανδρών να περνά τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, να κάνει check-in σε ξενοδοχεία και να φεύγει από τη χώρα, ενώ σημειώνεται ότι σαουδαραβικά αεροσκάφη εμφανίζονται να περιμένουν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου.

Κάποιες τουρκικές πηγές δήλωσαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στους χώρους του προξενείου. Αλλά χθες Τρίτη κάποια τουρκικά μέσα ενημερωσης ανέφεραν ότι πιθανόν ο δημοσιογράφος να απήχθη και να μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Η τουρκική αστυνομία αποκάλυψε το Σάββατο ότι μια ομάδα 15 Σαουδαράβων μετέβη στο προξενείο την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Sabah αποκάλυψε χθες ότι δύο ιδιωτικά αεροσκάφη έφθασαν από τη Σαουδική Αραβία στην Κωνσταντινούπολη και ότι οι επιβαίνοντές τους είχαν κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία πλησίον του προξενείου.

Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα, ολοκλήρωσαν τη δουλειά τους την ίδια ημέρα και επέστρεψαν, αλλά άλλοι διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο.

Η εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα τα ονόματα, τις ηλικίες και τις φωτογραφίες 15 προσώπων, τα οποία χαρακτηρίζει «ομάδα δολοφόνων» που έστειλε το Ριάντ.

Το όνομα ενός από αυτούς είναι Σαλάχ Μοχάμεντ Αλ-Τουμπαϊζι και πρόκειται για έναν αντισυνταγματάρχη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Σαουδικής Αραβίας.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι ανιχνευτές στον έλεγχο των αποσκευών του αεροδρομίου δεν εντόπισαν «υπολείμματα ανθρώπινης σορού» μέσα στις βαλίτσες των προσώπων αυτών. Χθες οι τουρκικές αρχές έλαβαν την άδεια να ερευνήσουν τους χώρους του προξενείου, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας έχει διαμηνύσει στο Ριάντ ότι το Λονδίνο αναμένει επειγόντως απαντήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον σαουδάραβα ΥΠΕΞ Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ ο βρετανός ομόλογός του Τζέρεμι Χαντ προειδοποίησε ότι «οι φιλίες εξαρτώνται από τις κοινές αξίες».

Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την έρευνα για την εξαφάνιση του εξέχοντος σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Πενς ερωτήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή αν η Ουάσινγκτον θα στείλει τεχνικούς του FBI στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία, αν το ζητήσει η Σαουδική Αραβία. «Πιστεύω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο Πενς. Η τελευταία φορά που εθεάθη ο Κασόγκι ήταν στις 2 Οκτωβρίου κατά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024