Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρθα Καραγιάννη : Η «σεξοβόμβα» του σινεμά

Μάρθα Καραγιάννη : Η «σεξοβόμβα» του σινεμά

Μεσογειακή, μελαχρινή και χυμώδης, δημιούργησε τη δική της σχολή στον ελληνικό κινηματογράφο

Η Μαρθα Καραγιάννη  έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μας ως «σταρ», αν και δεν είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες. Κατάφερνε να καθηλώνει το κοινό με τα χορευτικά της, που την ανέδειξαν ως μια από τις πιο σέξι παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, με δημοσιεύματα της εποχής να κάνουν λόγο για «το βαρύ πυροβολικό» του Γιάννη Δαλιαννίδη.

Μεσογειακή, μελαχρινή και χυμώδης, δημιούργησε τη δική της σχολή που στιγμάτισε τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1939. Σπούδασε χορό, όμως στην πορεία την κέρδισε η υποκριτική. Το 1956, μαθήτρια ακόμα, απέκτησε άδεια ηθοποιού ως «εξαιρετικό ταλέντο», μετά την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Άγνωστος» του Ορέστη Λάσκου. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη θεατρική της εμφάνιση στην επιθεώρηση «Ελέφαντες και Ψύλλοι», στην οποία γνωρίστηκε με το Γιάννη Δαλιανίδη.

Το 1969 έρχεται σε επαφή με την Φίνος Φίλμ για πρώτη φορά, στην ταινία «Ζητείται Ψεύτης». Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μακροχρόνια, με την Καραγιάννη να χτίζει το δικό της μύθο στο σινεμά. Σημείο «σταθμός» στην καριέρα της είναι το πρώτο ελληνικό μιούζικαλ «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο», στο μοναδικό μιούζικαλ που δε χόρεψε, γιατί αρχικά στο ρόλο της επρόκειτο να εμφανιστεί η Άννα Φόνσου. Ωστόσο στη συνέχεια της καριέρας της, συμμετείχε σε πολλά μιούζικαλ που έμειναν αξέχαστα και ακόμη και σήμερα έχουν φανατικό κοινό.

Φαντασίωση πολλών αντρών, βρήκε τον έρωτα στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο. Παντρεύτηκαν το 1960 στον Αη-Γιώργη στην Κυψέλη.

«Ήταν ένας κούκλος. Ήμασταν πολύ όμορφο ζευγάρι, αλλά δυστυχώς χωρίσαμε γρήγορα. Ο γάμος μας κράτησε μόνο είκοσι δύο μήνες. Δεν ήταν εύκολο να ζήσουμε μαζί» είχε πει σε συνέντευξή της.

Το γεγονός που στιγμάτισε τη Μάρθα ήταν το μωρό που έχασε τρεις μόλις μέρες αφού γεννήθηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που χώρισε από το Δημήτρη Στεφανάκο.

«Είχα μείνει έγκυος. Δυστυχώς έχασα το παιδί και αυτή ήταν η αιτία που χωρίσαμε. Μετά πάγωσε η σχέση και ο γάμος μας. Απομακρυνθήκαμε ο ένας από τον άλλον. Αυτή η απώλεια με επηρέασε πολύ. Μπορώ να πω ότι μου στιγμάτισε τη ζωή» έχει υποστηρίξει.

Μετά το χωρισμό της έκανε «σχέση ζωής» όπως την έχει αποκαλέσει η ίδια, με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Φήμες την ήθελαν να έχει σχέση με τον Κώστα Βουτσά. Ωστόσο ο ίδιος σε συνέντευξή του είπε: «Η Μάρθα ήταν μεγάλο μου απωθημένο. Δεν τα είχαμε, γιατί όταν εκείνη ήταν ελεύθερη, εγώ ήμουν δεσμευμένος και όταν εγώ ήμουν ελεύθερος εκείνη είχε δεσμό. Και δεν μπορούσαμε να σμίξουμε. Γιʼ αυτό κι έχουμε μείνει πολύ φίλοι. Καρδιακοί φίλοι».

https://www.youtube.com/watch?v=VGq7lBa48rU

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024