Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη της Ξάνθης και έντονες διαμαρτυρίες της Λάρισας

Νίκη της Ξάνθης και έντονες διαμαρτυρίες της Λάρισας

Η ομάδα της Θράκης επικράτησε 1-0 με πέναλτι του Γέντρισεκ. Με εννιά παίκτες τελείωσε το ματς η Λάρισα που έχει δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τον διαιτητή Λάμπρου

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Γέντρισεκ στο 81′. Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το ματς έγινε «ροντέο» μετά την φάση του ενδέκατου λεπτού, όταν ο Ντε Λούκας της Ξάνθης έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μιλοσάβλιεβιτς. Ο διαιτητής έκανε μεγάλο λάθος καθώς έδειξε κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στον παίκτη της θεσσαλικής ομάδας. Ήταν φάση στην οποία ο παίκτης της Ξάνθης έπρεπε να έχει αποβληθεί.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λάρισα τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες και είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της ΑΕΛ εξέδωσε στο ημίχρονο ανακοίνωση για την διαιτησία του Γιώργου Λάμπρου. Ο διαιτητής έδωσε 12 κίτρινες κάρτες και δύο κόκκινες ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά με τον Σουλεϊμάν και τον Γέντρισεκ να είναι πολύ κινητικοί και πιεστικοί, αλλά η φάση του ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΛ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς μετά από τυφλό γέμισμα έσπασε το οφσάιντ της Ξάνθης, σούταρε δυνατά αλλά αστόχησε για εκατοστά στην προσπάθειά του να… σκοτώσει τον Ζίφκοβιτς στο 32’. Πριν τελειώσει το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζίζιτς στο 43′ και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά. Ελάχιστες φάσεις και… ξύλο και των γονέων! Και πάλι η καλύτερη φάση άνηκε στην ΑΕΛ, όταν στο 59’ και μετά το 1-2 μεταξύ Ντέλετιτς και Μιλοσάβλιεβιτς, το γύρισμα του πρώτου πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους βυσσινί.  Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννιά παίκτες στο 73′ λόγω αποβολής του Καρανίκα και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η θεσσαλική ομάδα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση.

Τελικά το γκολ ήρθε για την Ξάνθη με τον συνήθη ύποπτο Γέντρισεκ. Ο Λάμπρου έδωσε πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Γκόλια στον Μπρίτο που ξεκίνησε εκτός περιοχής και ο Σλοβάκος έκανε το 1-0 στο 81’, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ήταν μια λανθασμένη απόφαση από τον διαιτητή, η οποία έκρινε το ματς και ήταν και αυτή εις βάρος της Λάρισας. Ο διαιτητής του αγώνα στα Πηγάδια τα έκανε… μαντάρα καθώς έκανε πολλά λάθη εις βάρος της θεσσαλικής ομάδας.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024