Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κομματικοί εναντίον Μαξίμου

Κομματικοί εναντίον Μαξίμου

Η συλλογική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, η αποξένωση του κόμματος από τα ίδια του τα μέλη και την κοινωνία και οι συνεργασίες βρίσκονται στο επίκεντρο δημόσιων και υπόγειων συγκρούσεων εν όψει της συνόδου της ΚΕ

«Ακονίζουν μαχαίρια» οι εσωκομματικές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (13-14 Οκτωβρίου). Και αυτό καθώς ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στη σύνοδο του ανώτερου πολιτικού οργάνου είναι η ανάδειξη νέων οργάνων και συγκεκριμένα της Πολιτικής Γραμματείας, που απαρτίζεται από το Πολιτικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Οι συσχετισμοί, οι «τάσεις» και η κριτική

Η πιθανότητα αλλαγής συσχετισμών στα όργανα προκαλεί φυγόκεντρες δυνάμεις, ενώ δύο είναι τα διαφαινόμενα σενάρια, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιτελών των «τάσεων»: συρρίκνωση του αριθμού των μελών των οργάνων ή διατήρηση των υπαρχόντων συσχετισμών και εσωκομματικών ισορροπιών στην πορεία προς τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια περιορισμού των «ενοχλητικών» φωνών στα κομματικά όργανα, ενώ άλλοι ζητούν «να ζωντανέψει το κόμμα» και «τα μέλη να ανακτήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα». Παράλληλα, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει το μείζον θέμα της προετοιμασίας των αυτοδιοικητικών σχημάτων και των συμμαχιών μέσω των οποίων θα συμμετέχει στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου το κυβερνών κόμμα.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024