Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ

Μειώνεται η τιμή του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής έως και κατά 1,40 ευρώ στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής

Τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζει ότι τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν εντός τεσσάρων μηνών στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα είναι μάλιστα συμβατά με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και στον ΟΣΕΘ (Θεσσαλονίκη).

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, επισήμανε στο «Έθνος» ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου, το υπουργείο θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής έως και κατά 1,40 ευρώ στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα έως τα 4,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς μετρό. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου θα απομακρυνθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από το Νοέμβριο και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ, με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024